Telers Trias Westland tijdelijk aanwezen op andere warmtebronnen

Het onderzoek naar de korte brand bij aardwarmteproject Trias Westland van vrijdag 10 september moet nog worden afgerond. Vooruitlopend op de afronding van het onderzoek is vermoedelijk een waterslageffect in de leiding de hoofdoorzaak geweest waardoor de leiding het heeft begeven, zo deelt Trias Westland in een update.

Met het volledige resultaat van het onderzoek, dat eind volgende week zal zijn afgerond, wordt bepaald hoe de herstelwerkzaamheden, mogelijk benodigde technische modificaties en/of aanpassing in de procedures worden doorgevoerd.

Het herstelplan zal eerst door de toezichthouder (SodM) worden gecontroleerd. Als de schade is hersteld kan de gehele installatie (of een gedeelte daarvan) na inspectie en goedkeuring van de toezichthouder weer in gebruik worden genomen.

De warmtelevering zal in ieder geval een aantal weken stil liggen. Na volgende week wordt meer duidelijk over de verwachting wanneer er weer warmte geleverd kan worden. Hierover staat Trias Westland in contact met de aangesloten glastuinbouwondernemers. De ondernemers maken nu tijdelijk gebruik van andere warmtebronnen.

Bron: Trias Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven