Vier jaar geen extra stroom voor nieuwe grootverbruikers in noorden Noord-Holland

Het elektriciteitsnet in twaalf noordelijke gemeenten in Noord-Holland zit vol. Een elektriciteitsverdeelstation vlakbij Alkmaar is de 'boosdoener'. Dat meldt netbeheerder Liander. Tot 2025 is hierdoor de verwachting dat er geen extra capaciteit beschikbaar komt voor nieuwe grootverbruikers in het gebied. Het knelpunt heeft geen gevolgen voor consumenten en ondernemers die al een contract met Liander hebben. 

De netbeheerder verwacht gelet op de huidige marktontwikkelingen dat er op korte termijn op meer plekken schaarste op het elektriciteitsnet ontstaan. Aan een structurele oplossing van knelpunten wordt gewerkt. Tot die tijd wordt met congestiemanagement en het verleggen van kabels geprobeerd extra capaciteit op het net te creëren. 

De schaarste op het net is volgens de netbeheerder het gevolg van de groeiende economie, de digitalisering van de samenleving, het in recordtempo bouwen van huizen en het verduurzamen van de energievoorziening. Deze ontwikkelingen zorgen voor een explosieve vraag naar elektriciteit waardoor het letterlijk knelt op het elektriciteitsnet. Ook problematisch voor de glastuinbouw, een van de grootverbruikers ven elektriciteit. 

Bron: Liander


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven