Versoepelingen precies op tijd voor GreenTech Live & Online

Tholen - Het is vanaf 25 september niet meer verplicht 1,5 meter afstand te houden en gevaccineerde reizigers uit hoogrisicolanden als de VS en het Verenigd Koninkrijk hoeven vanaf 22 september niet meer in quarantaine. Die veranderde regels werden gisteren aangekondigd en komen voor de GreenTech precies op tijd. “Het is tijd om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten,” vertelt Mariska Dreschler, director Horticulture bij de beurs.

Het evenement vindt van 28 tot 30 september plaats in de RAI in Amsterdam. De GreenTech Amsterdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van de internationale tuinbouw.


Screenshot uit de Greentech Tomato Challenge, waarin Mariska zich nadrukkelijk ook richt tot de internationale sector. "It's time to reconnect!"

Digitaal en fysiek
Met de GreenTech Live & Online biedt de organisatie de sector dit jaar ook de kans elkaar te ontmoeten, zowel digitaal als fysiek. En dat laatste krijgt net een extra zetje door de versoepelde coronaregels, vertelt Mariska. Vanaf 22 september hoeven gevaccineerde reizigers uit hoogrisicogebieden als de VS en het Verenigd Koninkrijk niet meer in quarantaine. “Door het opheffen van de quarantainemaatregel wordt het voor Britse en Amerikaanse bezoekers mogelijk om de beurs te bezoeken. We kijken ernaar uit om ze te verwelkomen.”

Terwijl ze trots zijn op de gerealiseerde digitale omgeving, ziet de organisatie namelijk zeker ook het belang in van een fysieke ontmoeting. “Het is tijd om elkaar weer te ontmoeten en we kijken enorm uit naar GreenTech Live & Online.” 

Tegelijkertijd zal het evenement natuurlijk anders zijn dan andere jaren. “De opzet is anders,” vertelt Mariska. Op de beurs presenteren ruim 90 bedrijven zich en met standaard standbouw is het aantal bewegingen op de beursvloer geminimaliseerd. Het is daarmee een kleinere variant van de beurs die de afgelopen jaren is weggezet. “Tegelijkertijd zien we dat het ook een meer geconcentreerdere variant is. De F1 van de tuinbouw is van 28-30 september te vinden in Amsterdam en op het Vision Stage en in het Xpert Theatre hebben we een sterk programma lezingen en bijeenkomsten. Dat maakt het voor de internationale tuinbouw het moment om elkaar weer in levende lijve te zien, op een veilige manier en in een gastvrije omgeving.” 

Gratis registratie
Registreer hier voor gratis toegang tot de GreenTech

Voor meer informatie:
GreenTech
www.greentech.nl
greentech@rai.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven