Innovatieve kweekkar uitgerust met nieuwe technische foefjes

Bever Innovations introduceert haar vernieuwde 7-laagse Leaf Carrier. In deze innovatieve kweekkar is een aantal nieuwe technische opties opgenomen, die de kar nog gebruiksvriendelijker én breder inzetbaar maken. Zo is de waterbestendigheid van de onderzijde verhoogd naar IP65, waardoor de Leaf Carrier ook goed ingezet kan worden in vochtige kweekomgevingen. Bijvoorbeeld voor de opkweek van zaailingen en stekjes, die naast een uitgekiende temperatuur en verlichting ook een hoge luchtvochtigheid vragen.

Eenvoudige en gebruiksvriendelijke regeling
Een belangrijke upgrade betreft ook de Bever Innovations Smart Technology, die in een eenvoudige regeling van de Leaf Carrier voorziet.

“Met een geheel vernieuwde interface is niet alleen de uitstraling van onze App verbeterd, maar is ook de gebruiksvriendelijkheid flink verhoogd”, vertelt Stephan den Boer, Salesmedewerker bij Bever Innovations. “Met de nieuwe Smart Technology interface gaan we naar een volledig klantspecifieke en eenvoudig aanpasbare omgeving. Zo is een dag- en nachtcyclus toegevoegd, waardoor een separate tijdsklok niet meer nodig is. In plaats hiervan kunnen kwekers heel eenvoudig en volledig naar wens het dag- en nachtritme van hun kweekproducten instellen en het groeiverloop positief beïnvloeden.

Bovendien is een eenvoudige indeling in groepen Leaf Carriers mogelijk, waarbij kwekers elke groep ook een eigen, toepasselijke naam kunnen geven. Dit vereenvoudigt het gebruik van de Leaf Carrier aanzienlijk. Doordat onze App nu zowel door Android als iOS wordt ondersteund, kunnen ook iPhone-gebruikers van alle unieke voordelen profiteren.”

Meer laadcapaciteit, hogere lichtoutput
De laadcapaciteit van de kweeklagen is in de vernieuwde Leaf Carrier verhoogd naar 40 kilo. Ook zijn alle lagen voorzien van een witte coating, waardoor de ledbelichting nog beter wordt gereflecteerd.

“Bovendien draagt de witte kleur bij aan de hygiënische uitstraling van de kweekruimte”, aldus Den Boer. “Waar de ledbelichting aanvankelijk via één centrale driver onder de Leaf Carrier werd aangestuurd, is in de vernieuwde 7-laagse kweekkar gekozen voor een separate driver per laag. Dit resulteert niet alleen in een hogere lichtoutput, maar ook in aanvullende voordelen. Zo worden onderhoud en service vergemakkelijkt, omdat de platen gemakkelijker verwijderd en/of vervangen kunnen worden.”

Om te zorgen dat kwekers de werking van hun Leaf Carriers ook tijdens de nachtmodus in één oogopslag kunnen controleren, is aan alle zeven lagen tevens een statusindicator toegevoegd.

In navolging van de 7-laagse Leaf Carrier zullen ook de andere kweekkarren van Bever Innovations in de komende maanden voorzien worden van de allernieuwste functionaliteiten.

Voor meer informatie:
Stephan den Boer
Bever Innovations

+31 (0)6 38 69 08 02
sbo@beverinnovations.com  
info@beverinnovations.com  
www.horticulture.beverinnovations.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven