China's eerste onbemande containerschip klaar voor eerste reis

China's eerste autonome containerschip komt in oktober 2021 in de vaart. Het 300 TEU-schip Zhi Fei zal worden ingezet door het staatsbedrijf Shandong Port Shipping Group om te pendelen tussen de belangrijkste haven van Qingdao en zijn subhaven Dongjiakou. De Zhi Fei is het eerste containerschip op de Chinese binnenwateren dat voldoet aan de criteria van de testen voor onbemande autonome navigatie.

De bouw van de Zhi Fei werd toevertrouwd aan de scheepswerf van de Yangfan Group in Qingdao. Het ontwerp is uitgevoerd door Navigation Brilliance Technology, Shanghai Bestway Marine Engineering Design, Shanghai Marine Equipment Research Institute, Dalian Maritime University en het China Waterborne Transport Research Institute. De bouw van het schip werd voltooid in juni 2021 en de proefvaart vond later die maand plaats.

De Zhi Fei is uitgerust met intelligente navigatie en geavanceerde milieuvriendelijke oplossingen die emissies en lawaai verminderen, waaronder een elektrisch aandrijfsysteem. De exploitatie van de Zhi Fei zal een experiment zijn voor de toekomstige ontwikkeling van onbemande navigatie in China.

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven