Courgetteras voor teelt in Siciliaanse winter

In de provincie Ragusa, in de uiterste zuidoosthoek van Sicilië, worden courgettes geteeld in de winter. Ze worden geteeld in tunnels en kassen. Van Rosolini (Siracusa) tot Palma di Montechiaro (Agrigento), via de kustgebieden van Ragusa en Caltanissetta, is het grondgebied geschikt voor dit soort teelt.

Centauro F1

Het aanbod donkergroene courgettes van Gautier Italia voor het zogenaamde 'tussenseizoen' heet Centauro F1. Het ras heeft volgens Bruno Vacirca, sales manager Sicilië bij Gautier Sementi 'een robuuste plant met korte internodiën en een open groeiwijze.'

“Dit maakt het gemakkelijk om de groenten te lokaliseren bij de oogst en om teeltwerkzaamheden uit te voeren. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de arbeidskosten. De plant heeft ook een hoge tolerantie voor meeldauw, waardoor minder gewas verloren gaat ten gevolge van de ziekteverwekker en tegelijk ook minder behandelingen nodig zijn."

Het lagere aantal behandelingen dat nodig is," Bruno eraan toe, "is welbekend bij grote retailers en de biologische markt. De vruchtzetting is constant gedurende de hele teeltcyclus, zelfs in extreme omstandigheden van weinig licht en lage temperaturen. Bovendien maakt de gezondheid van de plant het mogelijk de groeicyclus te verlengen en de opbrengst te verhogen. De vrucht is recht met lichte facetten, heeft een uitstekende lengte-diameterverhouding en is gemakkelijk te hanteren en in kratten en schalen te plaatsen."

Centauro F1

De kleur van de vruchten is helder donkergroen. "Daarmee zijn de vruchten zeer aantrekkelijk in de schappen van de supermarkten. De lange houdbaarheid na de oogst is uitstekend, waarbij de gewassen een zeer klein, droog litteken hebben. Dit is bepalend voor een vroegtijdige uitdrijving van de bloem, die anders in vochtige omstandigheden zou kunnen leiden tot rot en dientengevolge productverlies."

Voor meer informatie:
Bruno Vacirca
Gautier Sementi
Via Pola, 17-19
47023 Cesena (FC) - Italië
+39 331 9398121
info@gautiersementi.com 
www.gautiersemences.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven