Dertien nieuwe buisrailwagens voor komkommerkwekerij Vitom

De Westlandse komkommerkwekerij Vitom heeft onlangs een flinke slag geslagen door maar liefst dertien nieuwe Berkvens GL-D buisrailwagens aan te schaffen bij Steenks Service. Vitom, gelegen aan de Kreekrug in De Lier, beschikt hiermee over een gloednieuw wagenpark.

In 2017 schakelde deze komkommerkwekerij over van cherrytomaten op komkommers en is inmiddels ook een teler van Green Diamonds. Anno 2021 beschikt Vitom over een teeltoppervlakte van 29.000 m², dus dan zijn nieuwe buisrailwagens ook van harte welkom.

Overstap op gloednieuwe GL-D buisrailwagens
Vitom beschikte al over bestaande buisrailwagens, maar deze waren uiteindelijk na jaren gebruik aan vervanging toe. “De vorige wagens waren tien jaar oud en begonnen toch steeds vaker onderhoud nodig te hebben. Ook werden de accu’s slechter en dus wilden we alles weer helemaal goed hebben zodat we geen stilstand krijgen”, aldus Rob Groenewegen van Vitom.

Deze nieuwe machines zijn inmiddels al even in gebruik en bevallen vooralsnog uitstekend. “De nieuwe buisrailwagens zien er degelijk sterk uit en rijden lekker snel.”

Ook zorgt de gesloten aandrijving van deze nieuwe GL-D buisrailwagenserie ervoor dat er minder kans is dat er touw tussen de wielen komt. “Alle medewerkers zijn er heel blij mee.”

Nieuwe Berkvens buisrailwagenserie
De nieuwe buisrailwagens die bij Vitom werden afgeleverd, zijn geheel nieuwe modellen. Zo werd de nieuwe GL-D buisrailwagenserie in februari 2021 gelanceerd samen met de nieuwste modellen van Berg Hortimotive. Deze nieuwe generatie buisrailwagens voldoen aan de laatste vereiste wet- en regelgeving en zijn er diverse innovaties doorgevoerd.

“De nieuwe buisrailwagens zijn zo ontwikkeld, dat ze onderhoudsarm zijn en makkelijk in gebruik zijn, zodat gewasbeschermings-werkzaamheden zo efficiënt mogelijk gedaan kunnen worden. De GL-D serie wordt in twee verschillende plateauhoogtes geleverd, namelijk in 350 cm en 500 cm. Hiermee zijn deze nieuwe buisrailwagens ideaal voor iedere  groentekweker die gewaswerkzaamheden in zijn kas wil uitvoeren", aldus Wouter Steenks van Steenks Service.

Voor meer informatie:
Steenks Service
info@steenks-service.nl
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
+31 (0)174 510 266
www.steenks-service.nl

Vitom
rob@vitom.nl 
Kreekrug 8
2678 PR De Lier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven