Amerikaanse telers gaan samenwerking in nieuwe kas Californië

De Amerikaanse telers Bluehouse Greenhouse en Houweling's Group gaan samenwerken in een nieuwe kas in Californië. Dat maakten beide partijen deze week bekend. 

Bluehouse Greenhouse, dat onlangs zijn plannen onthulde voor de bouw van 200.000 m2 kas en energie-agropark, tekent een strategisch samenwerkingsovereenkomst met Longvine Growing, de hernoemde Houweling's Group, om zijn in Californië in kassen geteelde tomaten en komkommers op de markt te brengen.

De aankondiging van de samenwerking komt op een goed moment, aangezien Longvine onlangs de verkoop en overgang meldde van de 50 ha grote kas in Camarillo. De kas gaat gebruikt worden voor cannabisteelt. Houwelings huurde en exploiteerde de kas.

"De toevoeging van het ultramoderne BHGH-project geeft Longvine de beschikking over een nieuwe, duurzame en hightech kas, naast onze locaties in Mona, Utah en ons hoofdkwartier," merkt Longvine CEO, Kevin Doran op. Longvine Growing is de naam die is ontstaat uit in een begin 2020 in gang gezette rebranding van Houwelings. 

Gevestigd partnerschap
De samenwerking van de telers stelt het BHGH-team in staat om bij de ingebruikname van de nieuwe kassencomplex gebruik te maken van de gevestigde teelt-, technische en service-expertise van het Longvine Growing Co-team. "Duurzaamheid, kwaliteit, smaak en prijs bepalen de aankopen van de consument, terwijl voedingsveiligheid, traceerbaarheid, consistentie en een hoog serviceniveau de belangrijkste drijfveren zijn voor retailers en de foodindustrie. De sterke reputatie en ervaring van Longvine op deze gebieden is van groot belang om te kunnen voldoen aan de steeds strengere eisen binnen de gecontroleerde tuinbouw", zegt Ari Kashani, oprichter van Bluehouse Greenhouse.

"We hebben een aantal van de meest ervaren partners uit alle segmenten van de sector aan boord gehaald, die zich inzetten om de Bluehouse Greenhouse visie te laten groeien. Ik ben echt enthousiast om deze reis aan te gaan met het Longvine team. Zij hebben diepgaande kennis van de sector waar wij van kunnen profiteren, samen met langdurige relaties met belangrijke retailpartners."

Importgewassen
Het Bluehouse Greenhouse team richt zich op lokale teelt. "Vandaag de dag wordt meer dan 60% van de gewassen die in de Verenigde Staten worden geconsumeerd, geïmporteerd uit andere landen. Onstabiele klimaatomstandigheden, een afnemende arbeidspool en een toegenomen vraag naar lokale, traceerbare groenten en fruit zijn belangrijke drijfveren achter de ontwikkeling van het Bluehouse Greenhouse agropark en dit partnerschap. In de afgelopen 25 jaar heeft Longvine zijn klanten in heel Noord-Amerika voorzien van groenten en fruit van de hoogste kwaliteit die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit blijven we samen op deze manier doen."

Tomaat, komkommer, sla en zachtfruit
De kas van 23 ha is uitgerust voor 15 ha bestemd hogedraadteelt van tomaten en komkommers en 8 ha voor de teelt van sla en zachfruit. De agro-park faciliteit omvat ook een 13,2 megawatt energiecentrum op het terrein

Voor meer informatie:
Shane Holland
Bluehouse Greenhouse
shane@bluehousegreenhouse.com 
www.bluehousegreenhouse.com 

David Bell
Houweling US Holdings, Inc. (Longvine Growing Co.)
+1 (604) 398 5303


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven