Zonnepanelen boven groenten moeten oogst in China verhogen

Tuinbouwbedrijven op Hainan, de kleinste en zuidelijkste provincie van China, hopen de oogst van een aantal groentegewassen in de warmste tijd van het jaar te verhogen dankzij zonnepanelen.

Het experiment werd getest in het district Qiongshan in het centrum van de regio, Haikou. De zonnepanelen moeten helpen de productie te verhogen van planten die actief worden gebruikt in de Chinese keuken, zoals Chinese kool.

De deelnemers aan dit innovatieve project merken op dat de panelen, die een schaduw werpen op grote oppervlakken, ervoor zorgen dat er minder vocht verloren gaat door verdamping en dat de planten worden beschermd tegen direct zonlicht en dat overtollige energie van de zon gedeeltelijk wordt omgezet in elektriciteit.

Elk jaar van april tot oktober is de luchttemperatuur op Hainan hoog, bovendien zijn er vaak hevige regens en tyfoons. Dergelijke weersomstandigheden hebben een negatief effect op de tuinbouw. Door de hoge verdampingssnelheid in deze tijd van het jaar neemt de hoeveelheid geteelde groenten aanzienlijk af. Verwacht wordt dat zonnepanelen dit probleem zullen oplossen.

Bron: tass.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven