Nieuw Italiaans tomatenras moet zorgen voor continuïteit in de schappen

De activiteiten van TSI Italia gaan onverminderd door in het hele land en dan met name in gebieden die geschikt zijn voor intensieve glastuinbouw. Ditmaal heeft het team van deskundigen een Open Dag georganiseerd in Fondi in de regio Lazio, op het bedrijf van Luca Ruccardi. De hoofdrol van het evenement was weggelegd voor de nieuwe midi-pruimtomaat Degustibus F1.

Een moment tijdens het evenement

“Dit ras onderscheidt zich door zijn uitstekende smaak en zijn intense, vurige rode kleur, die zeer aantrekkelijk is”, aldus Roberto Mantua, productontwikkelaar en vertegenwoordiger. 

“De Open Dag in Fondi was een groot succes in zijn opzet om onze Degustibus voor te stellen aan de belanghebbenden van de sector in de regio Lazio. Telers, technici en handelaren die in het gebied werkzaam zijn, waren die dag aanwezig. De teelt werd bijzonder op prijs gesteld, omdat de verplanting heeft plaatsgevonden op 25 juni. Dat is de moeilijkste periode vanwege de extreme hitte. Degustibus F1 was goed bestand tegen de hitte. De handelaren konden de veerkracht van het ras met eigen ogen zien”, Mantua.

Het laatste aspect van Degustibus F1, de plasticiteit, is uitvoerig besproken met Fabrizio Iurato, productontwikkelaar, marketing- en verkoopvertegenwoordiger. Hij heeft uitgelegd dat een van de kritieke punten bij de afzet van tomaten, of bij de toekenning van hun waarde, het gebrek aan homogeniteit in het aanbod is.

“Een van de kritieke problemen in de tomatensector is de discontinuïteit van de rassen in de schappen. Myriade rassen, die niet continu kunnen worden geteeld, rouleren in de schappen, ook al worden zij door dezelfde telers geteeld. De consument vindt dezelfde tomaat niet meer terug, ook al herkent hij het bedrijf en het merk, soms binnen enkele weken, zo niet enkele dagen, en dit verslechtert het concept van merk en kwaliteit dat ermee verbonden. Degustibus F1 daarentegen versterkt het merk van het bedrijf en vooral dat van de distributeur, die in de verschillende seizoenen kan putten uit de verschillende Italiaanse teeltgebieden”, zegt Iurato.

“Degustibus kan worden overgeplant voor de herfst- en lentecyclus in Sicilië, voor de lentecyclus in Midden- en Noord-Italië, en is ook geschikt voor zomerverplantingen in Midden- en Noord-Italië. Op die manier is de positionering in het schap constanter en doeltreffender, omdat het gewas na verloop van tijd beter herkenbaar is voor de consument. Zo kan deze gedurende een lange periode tomaten met dezelfde smaak vinden”, concludeert Iurato.

Voor meer informatie:
Roberto Mantua
TSI ITALIA S.r.l.
Viale Virgilio 15, 
71122 - Foggia, Italië
+39 393 982 99 15
roberto.mantua@tsiitalia.com
www.tsiitalia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven