Miljoeneninvestering Biobest in ecoation

Biobest investeert € 6,7 miljoen (10 miljoen Canadese dollar) in het Canadese ecoation. De CEO van Biobest, Jean-Marc Vandoorne, en COO, Karel Bolckmans, treden toe tot de raad van bestuur van ecoation. Bovendien bundelen de partijen hun krachten om nieuwe IPM-gerelateerde technologieën te ontwikkelen en wereldwijd te gaan met hun commerciële alliantie. Dat maakten beide partijen vorige week bekend. 

De investering van Biobest volgt op een overheidsfinanciering van €6,7 mln van de Canadese overheid in ecoation en een eerdere kapitaalinjectie van € 1,6 mln van bestaande investeerders via een ronde geleid door Pallasite Ventures. "Deze investering van € 15 miljoen ondersteunt een succesvolle commerciële uitrol van onze geavanceerde dynamische data-oogstplatform, gebaseerd op een combinatie van biologie, computer vision, sensortechnologie, AI en robotica," vertelt ecoation CEO Saber Miresmalli.

Nieuw hoofdstuk in samenwerking
Drie jaar geleden kwam ecoation voor het eerst in contact met Biobest. Saber: "Naast onze gedeelde visie op de toekomst van de tuinbouw, delen we ook dezelfde waarden over onder meer duurzaamheid. Deze gedeelde visie is een sterke basis voor succes en het wereldwijde netwerk van Biobest zal ons helpen om op wereldschaal een verschil te maken."

Het IPM-spel opvoeren
Traditioneel wordt een kasomgeving gecontroleerd door middel van steekproefsgewijze metingen van een aantal parameters. IPM-gerelateerde informatie wordt traditioneel geregistreerd door technisch 'verkennend' personeel dat door de kas loopt en aantekeningen maakt.

"Het ecoation human + machine technologieplatform tilt dit alles naar een ander niveau: de robots en sensoren leveren een fijnmazige datamatrix met detail in tijd en ruimte," meent Saber. "Sensoren stellen ons in staat om vroege tekenen van stress en ziekte in planten op te pikken en deze tekenen te interpreteren voordat ze zelfs maar door een menselijke verkenner worden opgemerkt."

Karel Bolckmans, COO van Biobest, legt uit hoe dit op drie belangrijke manieren waarde oplevert voor telers. "Ten eerste vereist het maximale gebruik van biologische bestrijding dat we zo goed en zo vroeg mogelijk inzicht krijgen in wat er aan de hand is op het vlak van plaag- en ziektedruk. Dit is precies wat het ecoation-platform zal bieden.

Ten tweede zullen wij deze kennis vertalen in nog beter advies met betrekking tot interventiemaatregelen voor biocontrole. Op dat punt zal onze technologische samenwerking de kennis van de technische experts van Biobest als hefboom gebruiken om die breder en gemakkelijker toegankelijk te maken, zelfs in situaties waarin onze experts niet in staat zijn om frequente bezoeken ter plaatse af te leggen.

Ten derde gaat het scala aan functionaliteiten van het ecoation-platform veel verder dan IPM en omvat het andere zaken met toegevoegde waarde, zoals opbrengstvoorspelling, klimaatoptimalisatie met hoge resolutie, kwaliteitscontrole van producten en kasarbeid. Ons wereldwijde netwerk van technische adviseurs met regelmatige contacten met telers zal ecoation helpen om telers bij te staan en regelmatig persoonlijk advies en directe ondersteuning te bieden voor het volledige scala aan functionaliteiten."

Voor meer informatie:
Biobest
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven