11e editie Duits AGF-congres hybride op 13 en 14 september

Op 13 en 14 september vindt het elfde Deutsche Obst & Gemüse Kongress plaats. Zoals gebruikelijk zal het in het CCD Düsseldorf plaatsvinden. Als hybride-evenement wordt het congres ook online gestreamd worden.

"We zijn echter zeer blij dat meer dan 90 procent van alle deelnemers ter plaatse wil zijn. Dat toont des te meer dat de mensen elkaar willen zien en persoonlijk willen spreken. Dat er bij alle functionaliteiten van de digitalisering toch ook grenzen zijn. De mens is een sociaal wezen en heeft behoefte aan persoonlijke uitwisseling", aldus Kaasten Reh van organisator Fruchthandel Magazin.

In totaal, zo vertelt hij verder, ligt het aantal aanmeldingen veel hoger dan vorig jaar: "Het is mooi dat we geleidelijk terugkeren naar de normaliteit. We zullen cijfermatig het niveau van 2019 nog niet kunnen bereiken, maar zouden wel in de buurt kunnen komen. We weten namelijk natuurlijk nog niet hoeveel aanmeldingen er in de laatste twee weken nog bijkomen. Want in de afgelopen tien dagen is het aantal aanmeldingen flink gestegen. De mensen wachten relatief lang met aanmelden, wat ook begrijpelijk is."

Veiligheid
Het onderwerp veiligheid staat helemaal bovenaan bij de organisatie van de bijeenkomst. "We gaan ervan uit dat het percentage gevaccineerden bij het Duitse groenten- en fruitcongres aanzienlijk hoger zal zijn dan het gemiddelde onder de bevolking. Want er komen hier geen jongeren en tot nu toe hebben we persoonlijk tijdens onze vele gesprekken niemand gesproken die niet gevaccineerd is. We zijn ervan overtuigd dat de mensen hun werk willen doen en daar alles voor doen."

Voor de start van het elfde Duitse groenten- en fruitcongres staat een excursie naar de go2market in Keulen op het programma – een testmarkt voor nieuwe producten, maar ook techniek in de levensmiddelenhandel.

En op maandagavond staat weer het traditionele en populaire 'get together' in de zeepfabriek (Schwanenhöfe) op het programma.

De organisatoren - AMI, GS1 Germany en Fruchthandel Magazin - verheugen zich samen met de sponsoren BVEO en Euro Pool System Duitsland op talrijke gasten.

Alle informatie over sponsoring, het programma en aanmelding is te vinden op www.dogkongress.de.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven