Aardbeien Demodag 2021: "We moeten koploper blijven"

Tholen – Afgelopen vrijdag vond de Aardbeien Demodag plaats in Horst. Vorig jaar kon de dag niet doorgaan door corona, maar nu was het weer mogelijk om een dag speciaal voor de aardbeienteelt in Nederland te organiseren. Het evenement vond plaats op het terrein van veredelingsbedrijf Limgroup en er kwamen zo’n 100 standhouders en 300 geïnteresseerden op af.

Sjaak van der Tak opende de dag met een lofbetuiging voor de Nederlandse aardbeienteelt. “De Nederlandse aardbeien staan aan de top van de wereld. Onze kwaliteit ligt veel hoger dan in Spanje, waar de aardbei te vergelijken valt met de vrouw aldaar, vanbuiten mooi, maar vanbinnen hard”, zei Sjaak. “Het kan niet zijn dat deze teelt moet verdwijnen naar het buitenland en daarom moeten we blijven innoveren en verbeteren om zo koploper te blijven.”


O.a. Klasmann Deilmann, HortiPro, Royal Brinkman en Roam Technology waren present. Bekijk alle foto's hier. 

Op het terrein stonden rond de 50 stands waar toeleveranciers, onderzoekers en veredelaars geïnteresseerden konden informeren over hun product.

Rond de middag onthulde de Limgroup het nieuwe aardbeienras Limadela. Tijdens de presentatie werd benadrukt dat dit ras het goed doet in het najaar met behoud van kleur en smaak. De naam zou nobel en eervol betekenen.


De onthulling van het nieuwe aardbeienras van Limgroup

Gedurende de hele dag scheen de zon en hing er een gemoedelijke sfeer. Er was de mogelijkheid om een rondleiding te volgen over het terrein, demonstraties bij te wonen en informatie in te winnen bij de verschillende stands. Al met al kijkt de organisatie terug op een mooie, geslaagde dag.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven