Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rosalie Nijland, Willem Dijk AGF:

“Ik ben erg geïnteresseerd in het ondernemerschap”

Tholen - Familie en vrienden vinden dat het wel wat minder kan met al die AGF-weetjes waar Rosalie Nijland mee thuiskomt sinds ze bij Willem Dijk AGF werkt. Zonder enige affiniteit stapte ze met enthousiasme de sector in om meer te leren over ondernemerschap.

De AGF-sector had niet zo’n goed imago, maar Rosalie stapte er toch op af toen ze op zoek was naar een stage. “Ik ben vrij positief ingesteld, dus ik zie al snel het leuke en goede in van iets,” vertelt Rosalie. Het viel ook reuze mee, Rosalie had meteen een klik met Willem Dijk en behoort tot jong WeDe. “Er hangt hier een erg leuke sfeer. De eerste 3 weken heb ik ’s ochtends meegelopen met de kwaliteitscontroleur. Hij vertelde vol passie allemaal weetjes en feiten. Dit zal mij zeker bijblijven! Nog steeds vertel ik iedereen om me heen weetjes die ik hier leer.”

De eerste paar maanden van Rosalie stonden in het teken van de stage in het kader van haar studie bedrijfskunde. “Ik ben erg geïnteresseerd in het ondernemerschap. Mijn ouders hebben een meubelzaak, Maison Manon, dus dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik loop daar van kleins af aan rond en werk mee in de verkoop. Voor mijn stage wilde ik graag buiten de meubelbranche aan de slag, bij een business to business bedrijf met veel medewerkers, maar ook weer niet te veel om het wel persoonlijk te houden. Na mijn stage werd me een baan aangeboden. Ik had het zo erg naar mijn zin, dat ik daar graag op inging.”

De stage van Rosalie werd zowel door haar schoolbegeleider als die bij Willem Dijk AGF beoordeeld met een 10. “De stage was voor mij ook onwijs gaaf. Ik heb heel veel van iedereen geleerd en mocht nog samen met Willem Dijk SR op de plas in een vrachtwagen rijden. Ze laten mij altijd vrij in het uitproberen en leren van dingen. Dat waardeer ik enorm!”

Klantcontact
Rosalie heeft op verschillende afdelingen gewerkt. “Ik begon op de transportafdeling, mijn eerste kantoorbaan, dus ik miste wel wat klantencontact, maar dat werd door het leuke contact met de chauffeurs gecompenseerd. Momenteel assisteer ik nog steeds de transportafdeling, controleer ik (transport)facturen, assisteer bij Schoolfruit en help de marketingafdeling.”

Daarnaast werkt Rosalie ook bij Maison Manon. “De meubelbranche is een creatieve wereld waar veel vrouwen werken. Dat is totaal anders dan bij Willem Dijk AGF; de verkopers, inkopers, klanten en leveranciers… het zijn zo ongeveer allemaal mannen. Om daar als (jonge) dame tussen te zitten is nog weleens een uitdaging. Mannen kunnen erg direct zijn. Een beetje zelfvertrouwen is echt een must. Ik ben zelf vrij zachtaardig, dus ik leer iets meer van me af te bijten! Aan de andere kant val je natuurlijk wel op als jonge meid. Sommigen noemen me het zonnetje in huis en ze willen me altijd helpen, dat is super leuk!”

Zingen
Naast werken en studeren zingt Rosalie graag. “Ik heb al veel gave dingen mogen doen. Van zingen bij bruiloftsceremonies tot evenementen als Kerst met ballen (Enorm) en de military (kleine festivals). Helaas is dit door het coronavirus veel minder geworden, maar ik hoop het straks weer op te pakken.”

Qua werk is handel het leukst. “De kick van de verkoop vind ik het allermooiste wat er is. Of dit nu een heel interieur is of groenten en fruit, ik hou van de verkoop. Bij de meubels is het heel erg gaaf om samen met de klant een totaalplaatje te creëren en uiteindelijk hen blij te zien bij het eindresultaat. Bij de AGF-handel zijn het producten waarmee je dagelijks te maken hebt, daardoor blijft het interessant.”

De ambitie van Rosalie is zelf om te gaan ondernemen. Of dat AGF of meubels wordt is nog niet duidelijk. “Ik ben gelukkig nog vrij om een keuze te maken. Wat voor mij erg veel waarde heeft gehad waren de ‘gesprekjes’ met Willem Dijk JR. Hij komt uit een ondernemersgezin, net zoals ik. Ik vond en vind het dus altijd heel interessant om ervaringen van hem te horen. Over vroeger, over werken met zijn vader, over de overname van Willem Dijk AGF en over hoe hij tegen bepaalde situaties aankijkt. Ik heb dus ook erg veel waardering voor Willem jr."

Dit artikel verscheen eerder in editie 7-8, 35e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl. 

Voor meer informatie:
Rosalie Nijland
Willem Dijk AGF BV
rosalie@willemdijk.nl 
www.willemdijk.nl