Amerikaanse slateler start teelt in nieuwe Californische kas

De Amerikaanse slateler Revol Greens is begonnen met planten in de onlangs voltooide nieuwe kas in Tehachapi, Californië.

Half september vindt de eerste teelt plaats van een grote verscheidenheid aan biologische baby- en kropsla in de eerste fase van de 25 hectare grote kas van Revol Greens. De nieuwe aanwezigheid van het merk aan de westkust zal supermarkten en restaurants in het hele gebied bedienen.

Water besparen
Middenin een historische droogte in Californië, waar 80% van het water van de staat wordt gebruikt voor landbouw, zal Revol Greens profiteren van een duurzame, gecontroleerde kweekomgeving die minder dan een halve liter per container groenten vereist, vergeleken met 45 liter per container op het veld, het jaarlijkse equivalent van meer dan 1,135 miljard liter bespaard water.

"We zijn zeer gefocust op de uitdagende missie om een grote hoeveelheid verse bladgroenten van hoge kwaliteit te leveren in een tijd waarin water en andere hulpbronnen uiterst beperkt zijn," zegt Tom Thompson van Revol Greens. "De inspiratie om Revol Greens te starten was om een nieuwe optie te introduceren, geleid door knappe koppen in duurzaamheid en tuinbouw, om de zorgen aan te pakken die de toegankelijkheid, en veiligheid, van onze verse voedselvoorziening bedreigen. Met dit model wisten we dat Californië de volgende uitbreidingsregio voor ons zou worden, waardoor we meer dan 50 miljoen consumenten zouden kunnen bereiken binnen één dag na de oogst. Wij verheugen ons erop deze vooruitgang te demonstreren en samen te werken met lokale partners."

Half september volgt de eerste oogst van een grote verscheidenheid aan biologische blad- en kropsla in de eerste fase van Revol Greens' 25 ha grote kas.

Schoon zonder chloor
Revol Greens maakt gebruik van zijn eigen Grown Clean and Green-proces binnen alle activiteiten, wat zorgt voor een plaagvrije omgeving zonder gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddelen en herbiciden, waardoor een schoon, kant-en-klaar product ontstaat, vrij van enig chemisch residu. Het proces vereist geen spoeling met chloor om sporen van chemicaliën te verwijderen.

Bovendien biedt Tehachapi een uniek klimaat met gemiddeld meer dan 278 zonnige dagen per jaar en mildere temperaturen. Dit natuurlijke zonlicht voorziet in meer dan 85% van de lichtbehoefte van de plant, in tegenstelling tot overdekte teeltfaciliteiten die voor 100% afhankelijk zijn van kunstlicht en energieverbruik.

Vanuit de kas in Tehachapi zal Revol Greens ook zijn USDA-gecertificeerde biologische sla aanbieden, die wordt geteeld met de Plant-Fed Organic voedingsbron van het bedrijf, in tegenstelling tot het gebruik van meststoffen die dierlijke bijproducten bevatten.

Natuurlijk zonlicht voorziet in meer dan 85% van de lichtbehoefte van de plant, in tegenstelling tot overdekte teeltbedrijven die voor 100% afhankelijk zijn van kunstlicht en energiegebruik. 

De uitbreiding in Californië verdrievoudigt bijna de huidige jaarrond-teeltcapaciteit van Revol Greens en geeft het bedrijf meer dan 9 ha teeltruimte die meer dan 30 keer productiever is dan een vergelijkbaar areaal in de vollegrondsteelt.

Ter ondersteuning van zijn doelstelling om in vijf jaar vijf vestigingen te openen, breidt het bedrijf ook zijn aanwezigheid in de VS uit met de opening van een kas van 8 hectare in Temple, Texas, die in 2022 productief zal komen.

Voor meer informatie:
Tristan Simpson
Revol Greens
+1 (310) 293 2184
pr@revolgreens.com 
www.revolgreens.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven