Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yara neemt Finse speler organische meststoffen over

Yara Suomi Oy heeft Ecolan Oy, een Finse producent van gerecyclede meststoffen, overgenomen. Dat werd deze week bekend. Het is Yara's eerste overname in het segment van organische meststoffen. De kunstmestproducent wil een grotere rol gaan spelen in de biologische landbouw en om bij te dragen aan de circulaire economie.

Ecolan gebruikt industriƫle nevenstromen om hoogwaardige meststoffen voor land- en bosbouw te produceren. Yara en Ecolan hebben de afgelopen jaren samengewerkt. Door de overname kan Ecolan de organische meststoffen ook aanbieden op markten buiten Finland. In 2019 zette Yara een nieuwe lijn organische meststoffen met een hoog stikstofgehalte, geproduceerd door Ecolan, op de Finse markt.

Op dit moment worden veel organische afvalstromen nog niet hergebruikt of gerecycled. Het terugwinnen van voedingsstoffen uit afvalstromen en deze terugbrengen in de landbouwproductie draagt bij aan een circulaire economie en vermindert het verlies aan voedingsstoffen. De Europese Green Deal moedigt het opschalen en bevorderen van circulaire bedrijfsmodellen aan en vergroot het aandeel landbouwgrond in de Europese Unie dat voor biologische landbouw wordt ingezet.

Voor meer informatie:
Yara

 

Publicatiedatum: