16 september: Presentatie 5 nieuwe oplossingen voor virusvrij telen in de groenteteelt

De ziektedruk in de groenteteelt neemt toe. Telers willen virusaantastingen zo goed mogelijk voorkomen; deze veroorzaken uitval en opbrengstderving. In een telersbijeenkomst op 16 september 2021 informeert Royal Brinkman telers over optimale hygiëne en de juiste maatregelen om de risico’s te minimaliseren in groentegewassen als tomaat, komkommer en paprika.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de dreiging van met name virussen. Hoe virussen het bedrijf binnenkomen, hoe ze zich verspreiden en wat u concreet kunt doen aan bedrijfshygiëne om de risico’s te verlagen.  

Vijf nieuwe oplossingen
De bijeenkomst vindt plaats in het World Horti Center in Naaldwijk op donderdag 16 september 2021 van 15.00 tot 17.00 uur. Wetenschappelijk Onderzoeker virologie Ineke Stijger van WUR Glastuinbouw & Bloembollen en specialisten van Royal Brinkman gaan in op de problematiek en de aanpak. Naast praktijkervaringen presenteren zij een vijftal nieuwe oplossingen live vanuit Vertify, de praktijkkassen naast World Horti Center.

De HortiHygienz aanpak van virussen, bacteriën en schimmels is gebaseerd op de vijf pijlers: teeltwisseling, personen, materialen, waterkwaliteit en verantwoord & duurzaam.

Programma en aanmelden
Telers of hygiëneverantwoordelijken op groentekwekerijen worden door Royal Brinkman van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Kijk voor het complete programma en voor aanmelding naar het online aanmeldingsformulier op:  https://royalbrinkman.nl/hygienegroenteteeltbijeenkomst 

Aanmelders ontvangen per e-mail een bevestiging. Meld u tijdig aan voor deze bijeenkomst want vol is vol. Voor deze bijeenkomst maakt de organisatie gebruik van het testen voor toegang protocol. Dit houdt in dat ze bij de entree vragen om: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

De bijeenkomst is onderdeel van het programma ‘Let’s improve together’ van Royal Brinkman. Middels dit programma werken het bedrijf samen aan het verbeteren van de tuinbouw.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@brinkman.nl
www.brinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven