Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Antonio Ruiz, Murgiverde:

"Overgang van Nederlandse naar Spaanse groenten zal vroeger dan normaal plaatsvinden"

In de Spaanse provincie Almería begint het nieuwe kasgroente-seizoen 2021/22 al vorm te krijgen. Binnenkort neemt het men de spreekwoordelijke fakkel over van de zomerteelt in de noordelijker gelegen Europese landen, in de eerste plaats Nederland. Het ziet ernaar uit dat de export van Spaanse paprika's en komkommers iets vroeger dan normaal van start zal gaan.

"Nadat de hitte vorig jaar het Nederlandse seizoen langer liet uitlopen en er wat overlap met de Spaanse oogst was, verwacht men dit jaar dat producten uit Almería als paprika en komkommer iets eerder op de markt zullen kunnen verschijnen," aldus Antonio Ruiz, commercieel directeur van het Spaanse teeltbedrijf Murgiverde.

"Normaal gesproken heeft de retail de data voor de overgang goed gepland en ze respecteren die ook, behalve als er zich belangrijke kwaliteits- of kwantiteitsproblemen voordoen. Veel landen maken de overgang pas in week 41 of 42, maar er zijn er ook die iets vroeger afhaken. Toch wijst alles erop dat de wissel dit jaar eerder zal plaatsvinden, want de afgelopen twee weken zijn er bij de Nederlandse paprika’s al wat tekorten geweest en de prijzen zijn ook erg hoog geweest. Ook van komkommer lijkt er nu al minder hoeveelheden beschikbaar te zijn", deelt Antonio mee.

"Hier in Spanje ontwikkelt de teelt zich goed en ik denk dat de overgang tussen het Nederlandse en het Spaanse seizoen vlot gaat verlopen. Als dat op een evenwichtige manier gebeurt, dan zullen de prijzen eerlijk, correct en werkbaar zijn voor alle betrokken partijen", besluit de commercieel directeur van dit bedrijf dat ongeveer 200 miljoen kilo groenten en fruit per seizoen teelt en afzet.

Voor meer informatie: www.murgiverde.com

Publicatiedatum: