Jong Italiaans bedrijf zet in op vernieuwing biologische bestrijding

"De nieuwigheid binnen de biologische bestrijding is de mogelijkheid om de mijten en nuttige insecten te voeren direct na introductie ervan op de gewassen. Op deze manier vindt hun ontwikkeling plaats voordat de plaag het gewas aanvalt. Deze strategie maakt het mogelijk om het uitzetten van nuttige insecten vroeger plaats te laten vinden, zelfs wanneer de plaag nog niet op het gewas aanwezig is. Nutrimite, een product dat door Agri Impol Tech wordt gedistribueerd, werkt uitstekend als voeding voor de nuttige insecten", vertelt Antonio Rago, eigenaar van Agri Impol en Agri Impol Tech. Het bedrijf uit Italië werd in 2019 opgericht en is een dochteronderneming van Agri Impol, dat zich al dertig jaar toelegt op bestuivingsprogramma's met bijen en hommels. 

Al meer dan 30 jaar zetten Antonio Rago en zijn bedrijf zich in om de teelt zo duurzaam mogelijk te maken, door strategieën aan te bieden die een lage impact op het milieu hebben. De bedrijven Agri Impol en Biobest hebben nu een overeenkomst getekend voor de afzet en distributie van Flying Doctor kasten voor hommels en alle nuttige insecten in de biologische bestrijding.

"Tuta Trap is dan weer een feromoonval, die de volwassen mannetjes van Tuta absoluta aantrekt. Het is zowel geschikt om zicht te krijgen op de populatie als voor massale vangsten. Met de vangst van de mannelijke exemplaren vermindert de plaagdruk aanzienlijk en daalt die tot een acceptabel niveau. In de kas zijn er 15/20 vallen per hectare nodig en in de vollegrondsteelt 15/25 per hectare. Dit kan ook worden gecombineerd met het gebruik van gekleurde vallen, ook geschikt voor controle en massale vangst", legt Rago uit.

Een ander doel dat het bedrijf uit Salerno voor ogen heeft, is om telers het belang van bestuiving te laten inzien. Deze fase is cruciaal voor de vruchtzetting en bijgevolg voor de opbrengst.

"De natuur alleen kan niet voorzien in alle bestuivingsbehoeften. Daarom stellen wij voor om bijen en hommels op de percelen te introduceren tijdens de bloeifase. De zogenaamde zoembestuiving is daarbij fundamenteel voor de vruchtzetting in de tomatenteelt. Die wordt uitgevoerd door hommels, die ook bij lagere temperaturen en in minder gunstige weersomstandigheden (wind en regen) kunnen werken. Bijen zijn daarentegen beter geschikt voor latere bloeifases", vervolgt Rago.

Vanaf dit jaar is ook de Apipol-doos te koop: een korf met twee kolonies bijen, ontworpen voor de bestuiving van vollegrondsgewassen.

Voor meer informatie:
Agri Impol s.r.l.
via Milano
84090 Montecorvino Pugliano (SA) - Italië
+39 (0)828 53744
info@agriimpol.it
www.agriimpol.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven