Samenwerking geeft chemiebedrijf toegang tot plantstresssensoren

Het Zwitserse techbedrijf Vivent gaat samenwerken met Bayer, waarmee het chemiebedrijf toegang krijgt tot het PhytlSigns-systeem. 

PhytlSigns is in staat om plantstressoren, zoals schimmels, insectenplagen en tekorten aan voedingsstoffen, realtime te detecteren, nog voor de plant hier zichtbare tekenen van vertoont. Onderzoekers van Bayer maken gebruik van deze technologie voor de ontwikkeling van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.

De aankondiging komt in een tijd dat telers wereldwijd tot wel 50% van hun gewassen verloren zien gaan aan stressoren zoals onkruid, ziekten en plagen en milieueffecten. De biosensoren van PhytlSigns detecteren deze problemen aan de hand van de signalen die de plant zelf afgeeft. Telers ontvangen hiervan meldingen zodat zij onmiddellijk in kunnen grijpen.  

Realtime detectie
“Meer voedsel produceren dankzij realtime detectie van de manier waarop gewassen reageren op veranderingen in hun omgeving en een scala aan bedreigingen vormt de basis van onze technologie," legt Carol Plummer van Vivent uit. "Onze sensoren registreren deze signalen en kunnen deze dankzij hun unieke analytische benadering, waarbij gebruik wordt gemaakt van machine learning, ook interpreteren."

Bayer zal de vroege detectie van plantstressoren door middel van PhytlSigns benutten om het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen te versnellen. 

"De wetenschappers van Bayer dagen zichzelf uit om zo snel mogelijk nieuwe generaties gewasbeschermingsmiddelen te ontwikkelen die beantwoorden aan de verwachtingen van telers en de samenleving," zegt Sybille Lamprecht, onderzoeker bij Bayer Crop Science in Monheim. "PhytlSigns draagt bij aan de snelheid waarmee we besluiten kunnen nemen over potentiële gewasbeschermings-producten."

Voor meer informatie:
Vivent
info@phytlsigns.com 
www.phytlsigns.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven