Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Architect neemt vertical farm heel letterlijk: 218 meter hoge teelttoren ontworpen voor Chinese stad

Of en wanneer het gebouw er komt, is nog niet bekend, maar het ontwerp voor een 'farmscraper' in de Chinese stad Shenzhen ligt er.

Het gaat om een 218 meter hoge toren, waarin teeltinstallaties zijn verwerkt. Ook komen er kantoren, een supermarkt en een food court in de toren.

De teelt in de toren moet jaarlijks 40.000 mensen gaan voeden. Het Italiaanse ontwerpbureau Carlo Ratti Associati is aangewezen voor het ontwerp en dat ontwerp is vorige week bekendgemaakt.

De teelttoren is ontworpen op verzoek van het Chinese Wumart. De supermarktketen schreef een internationale ontwerpwedstrijd uit. 

De farmscraper luistert naar de naam Jian Mu Tower, een verwijzing naar het verbinden van hemel en aarde in Chinese cultuur. In totaal is 10.000 vierkante meter in de in totaal 51 etages tellende toren bedoeld om te telen. Daarnaast worden de gevels 'groen' gemaakt met diverse soorten planten. 

Het Italiaanse ontwerpbureau ontwierp al vaker opvallende groene gebouwen. Zo wordt momenteel in Milaan een gebouw gebouwd dat gekoppeld is aan een 200 meter lange wijngaard. In Singapore is het plan om eind 2021 een 280 meter hoog gebouw te openen met daarin een overdekt bos. 

Bron: Carlo Ratti Associati