Nitraat terugwinnen uit de lozingsstoom

Van der Ende Groep heeft een oplossing ontwikkeld waarmee nitraat teruggewonnen kan worden uit de lozingsstroom. De ontwikkeling van de Nitrate Recovery richt zich daarmee op de problematiek rondom stikstofemissie. Door strengere wet- en regelgeving wordt het voor kwekers steeds uitdagender om te voldoen aan de normen. Nitrate recovery is voor kwekers een oplossing om stikstofemissie tegen te gaan en te besparen op zijn nutriënten. Van der Ende Groep: “Door slim gebruik te maken van een specifiek hars, zijn we in staat om via ION-wisseling nitraat als nutriënt terug te winnen.”  

De voordelen van de Nitrate Recovery zijn volgens de ontwikkelaars:

  • het besparen op kostbare meststoffen;
  • het verlagen van de stikstofemissie;
  • het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke verantwoord ondernemen;
  • een bijdrage leveren aan het realiseren van een circulaire economie.

Nominatie GreenTech Concept Award
Van der Ende Groep is met de nieuwe Nitrate Recovery installatie genomineerd voor de GreenTech Concept Award 2021. De producten die hiervoor in aanmerking komen, worden gezien als de producten met vooruitstrevende techniek, aansluitend op de trends in de markt en de meeste potentie hebben om binnen 2 jaar succesvol op de markt te komen.

Dinsdag 28 september wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de opening van de GreenTech Live & Online in de Rai, Amsterdam.

GreenTech Live & Online
Van 28 t/m 30 september wordt de GreenTech zowel live als online georganiseerd vanuit de Rai in Amsterdam. Van der Ende Groep is online of live te bezoeken op de stand (01.421).

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven