Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een overzicht van aquaponics voor verbeterde voedselzekerheid in Afrika

Als opkomende technologie is er beperkte informatie over aquaponics in Afrika. Vragen over de ecologische en sociaaleconomische duurzaamheid van aquaponics worden om die reden beantwoord in een uitgebreid overzicht.

Een nieuw gepresenteerd overzicht belicht aquaponics-projecten in Afrika, categoriseert de technologie aan de hand van bewijs van hun effectiviteit en van de opbrengsten van vis en gewassen. Het vergelijkt de technologie met de best gebleken praktijken om aanbevelingen te doen die zullen leiden tot een betere beleidsvorming van telers in Afrika.

In het overzicht wordt ook de huidige ruimtelijke toepassing van de technologie in Afrika bezuiden de Sahara in kaart gebracht en wordt de bijdrage van het systeem aan de verbetering van de voedselzekerheid op het continent belicht. Egypte en Zuid-Afrika zijn landen waar aquaponics in opkomst zijn, waar deze teelttechniek sneller wordt toegepast en bijdraagt tot meer voedselzekerheid.

In West-Afrika werden aanzienlijk lagere netto verdisconteerde kosten-batenratio's gerealiseerd wanneer aquaponics-systemen werden gebouwd met gebruikmaking van geïmporteerde materialen in vergelijking met het gebruik van plaatselijk beschikbare materialen.

Hoewel aquaponics-systemen momenteel over het algemeen hogere opstartkosten hebben, is hun potentieel om economisch levensvatbaar te zijn wanneer ze worden uitgevoerd met lokale materialen, zeer groot.

Klik hier voor toegang tot het volledige onderzoek.

Publicatiedatum: