Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw investeringsfonds richt zich op kas- en indoorprojecten

Een onlangs geïntroduceerd investeringsfonds dat momenteel op zoek is naar investeerders verklaart dat het voornamelijk wil investeren in eigen conventionele, biologische en nichemarkt indoor farming faciliteiten en kassen.

"We zijn op zoek naar geaccrediteerde investeerders voor investeringen in hightech Hybrid Farming Ventures in het hele land," zeggen de initiatiefnemers van het € 84 mln 'First Harvest OZ Fund'.

Het fonds is bezig met een Serie A-ronde en zegt zich te richten op een aantal specifieke locaties, waaronder één in de staat New York. "Het proces om projecten door lokale autoriteiten goedgekeurd te krijgen is al aan de gang."

Geavanceerde indoorteelt
Het First Harvest OZ Fund wil voornamelijk investeren in eigen conventionele, biologische en nichemarkt indoor farming operaties en kassen. "Deze investeringen zullen worden gestructureerd als bedrijfsinvesteringen in opportuniteitszones. Het beste deel van de investering is dat de markt gegarandeerd in de loop van de tijd zal groeien en de sector heeft een gemiddeld rendement van 30% op het kapitaal gerealiseerd, wat, in combinatie met de voordelen van de fiscale stimuleringsmaatregelen, een aanzienlijk hoger geactualiseerd rendement oplevert dan hetzelfde type voor conventionele investering."

"Deze investeringsmogelijkheid wordt aangeboden als een OZ-fonds omdat dit de investering lucratiever maakt voor investeerders. Meer dan 90% van de opbrengst zal rechtstreeks worden gestoken in de ontwikkeling van locaties die in aanmerking komen voor het OZ Fund-programma. Dit zal leiden tot meer dan 16 ha geavanceerde hybride tuinbouwfaciliteiten en honderden fulltime banen het hele jaar door."

Voor meer informatie:
First Harvest
firstharvestozfund.com 

Publicatiedatum: