Jon Adams, Havecon North America:

"Waar een wil is, wordt gebouwd"

"Ondanks de onzekerheden in de markt en de druk op prijzen en leveringen, gaan telers en kaseigenaren nog steeds door, omdat de kosten om niet te groeien hoger lijken te zijn dan aan de zijlijn te blijven zitten," aldus Jon Adams, vicepresident van Havecon North America. 

Havecon is momenteel druk bezig met de afronding van de bouwwerkzaamheden voor 2020-2021, waaronder uitbreidingen bij Pure Flavor, JEM Farms, RedSun Farms (Ontario), Intergrow Greenhouses (New York) en tal van sierteeltprojecten.

Havecon leidt ook de bouw voor Productions Horticoles Demers in Quebec. Deze 16 ha uitbreiding is de grootste voor de regio daar. De teler verdubbelt zijn areaal. De kas zal in het vroege najaar klaar zijn om er tomaten, paprika's, komkommers en aubergines te telen.

Buiten de sierteelt en vruchtgroenten ziet Havecon ook een toenemende vraag naar kassla en aardbeien. Het bedrijf is van plan voor beide teelten ook kassen te gaan bouwen. 

Hoewel de pandemie de uitdagingen op het gebied van grondstofprijzen, transportkosten en materiaalschaarste heeft verergerd, merkt Jon op dat dezelfde gebeurtenis ook heeft bijgedragen aan de toegenomen vraag naar kasproducten en heeft bijgedragen aan de voortdurende groei van de sector. Volgens zijn prognoses zal de Noord-Amerikaanse kassector in de nabije toekomst niet afzwakken.

Jon: "Onze kracht is dat we vrijwel overal in Noord-Amerika kunnen bouwen. Dus zelfs nu er een stop geldt voor Leamington, willen veel van deze telers elders bouwen. We zijn bezig met het opzetten van projecten in heel Canada en de Verenigde Staten." 

Kunstmatige intelligentie 
Vooruitkijkend merkt Jon op dat kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol zal gaan spelen in de glastuinbouw, omdat het de potentie heeft om de meeste processen in de kasomgeving te optimaliseren, van het telen tot en met het verpakken.

"Data wordt de nieuwe norm in de glastuinbouw. Doorgewinterde telers zullen altijd een rol spelen in de gewasteelt, maar data en kunstmatige intelligentie worden belangrijk. Hoe meer je AI voedt, hoe beter het wordt en de opbrengst van de hele kas zal verhogen." 

Door de samenwerking met Atrium Agri heeft Havecon een uitgebreid netwerk opgebouwd, waardoor de kassenbouwer leveranciers heeft kunnen consolideren en zijn klanten geavanceerde oplossingen kan bieden. Dit is vooral interessant geweest voor de kassenbouwers van het bedrijf in de Verenigde Staten, waar de kassector in opkomst is en ondernemers meer vertrouwen op de kassenbouwer als het gaat om innovaties. En als kasontwerper en kassenbouwer speelt Havecon een integrale rol in de ontwikkeling van kassen op het gebied van innovatieve technologie.

Voor meer informatie:
Havecon North America Inc
360 York Road, Unit 3
L0S 1J0, Niagara on the lake, Ontario
Canada
+1 905 641 06 03
havecon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven