Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot Chinees online AGF-platform belooft telers investering van 1,3 miljard

Pinduoduo, één van de grootste AGF-platforms in China, heeft toegezegd €1,3 miljard te investeren in de Chinese tuinbouwsector. Het bedrijf wil 'duurzame teeltmethoden bevorderen' en geld steken in het agro-voedselsysteem. Daarvoor reserveert men een deel van de winst die het bedrijf verwacht te gaan maken. 

Het initiatief van Pinduoduo volgt op de nieuwe regelgeving die eerder dit jaar door de regering van president Xi Jinping werd aangekondigd en die gericht is op het uitbannen van monopolistische praktijken en oneerlijke concurrentie. Zo schonk Techreus Tercent onlangs een fors deel van haar winst aan maatschappelijke overheidsprojecten. Pinduoduo heeft echter gekozen voor de land- en tuinbouwsector. 

"Land- en tuinbouw staat al lange tijd centraal in de missie en strategie van Pinduoduo en dit initiatief stelt ons in staat om onze steun aan de modernisering van de land- en tuinbouwsector en de ontwikkeling van plattelandsgebieden nog verder te versterken," aldus Chen Lei, voorzitter en CEO van Pinduoduo. "Iedereen heeft baat bij investeringen in de land- en tuinbouw omdat deze sector van invloed is op de volksgezondheid, het milieu en de voedselzekerheid en -kwaliteit.

De aankondiging van het initiatief gebeurde op dezelfde dag dat Pinduoduo bekendmaakte 850 miljoen gebruikers te hebben. Sinds haar oprichting als marktplaats voor groenten en fruit beschouwt Pinduoduo de landbouwsector als centraal onderdeel van haar bedrijfsactiviteiten. 

Pinduoduo heeft fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van een distributienetwerk dat voordelig is en geschikt is voor de verwerking van kwetsbare agrarische voedingsmiddelen, zodat verliezen en verspilling kunnen worden beperkt. Het bedrijf werk samen met lokale overheden en agrarische instellingen om telers betere teeltmethoden bij te brengen evenals voor het promoten van producten uit achterstandsregio's onder haar consumenten om de vraag op te drijven. 

Tijdens haar jaarlijkse oogstfeest zal Pinduoduo de nadruk leggen op kwaliteit door Chinese producten met een geografische aanduiding te promoten. Pinduoduo probeert ook aandacht te vestigen op de efficiëntie van smart farming-methoden door jaarlijks de Smart Agriculture Competition te organiseren, waarbij jong talent wordt uitgedaagd om kostenefficiënte teeltoplossingen te ontwikkelen die geschikt zijn voor kleinschalige Chinese teeltbedrijven. 

Tijdens de competitie van dit jaar worden de deelnemers niet alleen uitgedaagd om meer tomaten tegen lagere kosten te telen maar ook beoordeeld op de ecologische footprint van de door hun gebruikte teeltmethoden. 

Bron: Pinduoduo

Publicatiedatum: