HRVST Limited:

"Telers ondersteunen in elk proces, ook op financieel gebied"

"We hebben meer dan vijfentwintig parameters die een teler op elk moment kan wijzigen. Dus in plaats van een gewas te verplaatsen tussen zones, kun je de parameters aanpassen en hoef je het gewas helemaal niet te verplaatsen," zegt Vincent Paradis van HRVST Limited.

HRVST Limited is een indoor farming bedrijf dat hyper-gecontroleerde teeltsystemen levert. Het bedrijf is in 2015 ontstaan als een joint venture tussen Inventive Laboratory en Florentaise. Inventive Laboratory is een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf gevestigd in Québec en gespecialiseerd in tuinbouwbelichting en automatisering. Florentaise is een Frans bedrijf en handelt in tuinbouw substraat innovatie, bewerking en distributie.

Ultieme controle
Als HRVST Limited bundelen de twee bedrijven hun expertise om kant-en-klare vertical farmoplossingen te leveren, compleet met een volledig aanpasbaar modulair raamwerk, watergekoelde ledbelichting met gewasspecifieke spectra, geautomatiseerde irrigatie en klimaatregeling, een rij-per-rij luchtstroomregelingssysteem en vele andere functies.

Vince: "De HRVST vertical farmtechnologie is geschikt voor een verscheidenheid aan planten, waaronder de planten die moeilijker te telen zijn in de traditionele tuinbouw of kastechnologie. Dankzij de hypergecontroleerde omgeving kunnen we een constante kwaliteit van de planten garanderen en dus zowel hoogwaardige farmaceutische planten als kwaliteitsgroenten huisvesten. We bieden onze klanten de mogelijkheid om hun gewenste planten uit te proberen in ons opleidings- en validatiecentrum." 

Proefinstallaties
Zoals Vincent uitlegt, exploiteert HRVST Limited twee trainings- en validatiecentra, één in Québec (Canada) en één in Frankrijk. Deze faciliteiten worden gebruikt om verschillende gewassen te testen, groeirecepten te ontwikkelen en ondersteuning te bieden aan de telers. De faciliteit in Frankrijk heeft het extra voordeel dat zij de gewassen via hun distributiekanalen kan verkopen, wat nuttige feedback van de markt en ROI-gegevens oplevert.

Naast zijn opleidings- en validatiecentra heeft HRVST Limited twee grootschalige faciliteiten geïnstalleerd met een partner in Québec. Deze ontwikkeling is van groot belang voor de klantenservice van het bedrijf, omdat het HRVST Limited in staat stelt om telers te ondersteunen tijdens het hele teeltproces.

"Vertical farming is voor de meeste mensen een grote stap en de sprong in deze technologie kan uitdagend en riskant zijn. Ons doel is om hen gedurende het hele proces te ondersteunen, inclusief teeltkennis en -expertise, het verkrijgen van subsidies, ROI-berekeningen, enzovoort."

Rij-voor-rij omgevingscontrole
HRVST Limited rust zijn teeltsystemen uit met de nieuwste tuinbouwtechnologie, waaronder rij-per-rij luchtstroomregeling om omgevingsregeling per rij mogelijk te maken. Dit stelt telers in staat om specifieke groeiomstandigheden te creëren voor een enkele rij binnen de vertical farmtechnologie, waardoor het mogelijk wordt om verschillende gewassen in hetzelfde systeem te telen.

"Veel systemen hebben volledig open gebieden, zodat je overal dezelfde omstandigheden hebt. Wij zijn in staat om in elke afzonderlijke rij een specifiek microklimaat te creëren, ook 's nachts," legt Vincent uit.

Naast de luchtstroom biedt het systeem van HRVST ook rij-per-rij controle over irrigatie, belichting en tal van andere parameters, wat het totaal op meer dan 25 parameters brengt. Deze parameters maken deel uit van verschillende recepten die worden aangepast aan de groeistadia van de planten. Wat de belichting betreft, installeert HRVST Limited watergekoelde leds met aangepaste spectra en waarvan de warmte kan worden gerecupereerd en hergebruikt in een ander systeem.

Volgens Vincent maakt dit de technologie van HRVST interessant voor gemengde toepassingen, zoals de combinatie van indoor farms, serres of andere mechanische systemen die baat zouden kunnen hebben bij deze warmteterugwinning. Het klimaat in Québec maakt het onmogelijk om het hele jaar door in kassen te telen zonder kostbare bijverwarming. De kosten daarvan zouden kunnen worden verlaagd als de kas warmte zou kunnen terugwinnen uit de leds van een binnenteelt. HRVST Limited wil in de toekomst steeds meer functies toevoegen en bestaande teeltrecepten verbeteren op basis van de resultaten van experimenten.

Vijfentwintig parameters binnen handbereik
HRVST Limited's oplossing is mooi aangevuld met een Linux-gebaseerde interface die op afstand controle biedt over de parameters vanaf elk apparaat met een webverbinding. De autonomie en brede zichtbaarheid vereenvoudigen het beheer van het teeltbedrijf en maken deze toegankelijk voor iedereen die een indoor bedrijf wil bouwen. En volgens Vincent bieden stedelijke ruimtes en kassen een goede ruimte voor het bouwen van indoor farms om klimaat gerelateerde uitdagingen te beperken en voedingssoevereiniteit te verbeteren.

Voor meer informatie:
Vincent Paradis
HRVST Limited
vparadis@hrvstlimited.com 
hrvstlimited.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven