Universiteit Singapore start onderzoek in nieuw R&D-centrum

Urban Crop Solutions heeft klimaatkamers voor precisieteelt gebouwd in het Vertical Farming Research Centre voor de universiteit van Singapore in het kader van de grootschalige investering die het land op touw aan het zetten is in de uitbouw van gecontroleerde binnenteelt.

"Deze installatie was een uitdaging voor ons vanwege de vele verschillende irrigatie-opties die de klant wilde", zegt Jean-Pierre Coene, CEO van Urban Crop Solutions. "En dat zowel qua timing als de manier waarop ze hun besproeiing wilden doseren. Maar ik ben trots op het resultaat! We zijn erin geslaagd om 8 verschillende irrigatiemogelijkheden te integreren in één module. Beide FarmLabs zijn pareltjes binnen de sector. We kunnen ze echt als hightech labs bestempelen."

Nieuw onderzoeksprogramma
De universiteit is immers een uitgebreid onderzoeksprogramma gestart. Na een openbare aanbesteding te hebben uitgeschreven, koos de universiteit het project van Urban Crop Solutions om het centrum te bouwen. Het deed dat samen met een lokale aannemer, Alfa Tech.

Urban Crop Solutions, dat al meer dan 5 jaar ervaring op de teller had met het ontwerpen en runnen van een eigen onderzoekscentrum in hun hoofdvestiging in België, heeft de klimaatkamers voor precisieteelt op maat van de universiteit ontworpen en gebouwd. De wetenschappers zijn ondertussen al van gestart gegaan met hun onderzoeksprogramma voor bladgroenten.

 

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
urbancropsolutions.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven