Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland geeft telers tuinbouwtechniek met korting

De regering van de Russische Federatie heeft via Decreet nr. 1313 van 7 augustus 2021 een staatssteunprogramma voor de tuinbouw goedgekeurd. Telers zullen met het nieuwe preferentiële leasingprogramma hightech apparatuur met korting kunnen aanschaffen. De steunmaatregel treedt vanaf volgend jaar volledig in werking. 

Het doel van het programma is om de Russische teeltbedrijven versneld uit te rusten met technische apparatuur en zo de kwaliteit van tuinbouwproducten te verbeteren.

Conform het Decreet wordt het maximale kortingspercentage van 45% van de leaseprijs uitgekeerd voor de aanschaf van hightech apparatuur dat over een certificaat beschikt dat bewijst dat het op Russisch grondgebied is gefabriceerd, overeenkomstig Decreet nr. 719 van 17 juli 2015. Voor geïmporteerde apparatuur is het kortingspercentage 25%.

De leaseovereenkomst mag enkel apparatuur betreffen dat nog niet eerder in gebruik is geweest. De volledige lijst van hightech apparatuur dat onder het programma valt, zal worden opgesteld door het ministerie van Landbouw.

Organisaties en individuele ondernemers die zich toeleggen op de teelt en verwerking van tuinbouwproducten kunnen in het kader van dit programma rekenen op staatssteun.

De steunmaatregel treedt vanaf volgend jaar volledig in werking. In totaal is het de bedoeling om in 2022-2023 meer dan 24 miljard roebel (€ 275 miljoen) toe te wijzen aan het steunprogramma.

Bron: rusteplica.ru

Publicatiedatum: