Nieuw laboratorium voor Italiaanse Verdelab Bioscience

Woensdag 25 augustus heeft het Italiaanse Verdelab Bioscience zijn nieuwe hoofdkantoor in Rimini ingehuldigd, vlakbij de groothandelsmarkt en de afrit van de snelweg Rimini-Noord. Het laboratorium werkt veel met met Nederlandse bedrijven samen, zoals KWS Vegetables, Eminent Seeds en De Bolster.

Het nieuwe fytosanitaire laboratorium is ongeveer 1.500 m². Algemeen directeur Simone Pizzagalli. "Dat zijn er heel wat meer dan de 300 m² van ons vorige lab. Het voldoet aan alle Europese certificeringsnormen, het constructieconcept is zeer geavanceerd en het bouwwerk is milieuvriendelijk en energiebesparend."

De buitenkant van het nieuwe hoofdkantoor

"Van teler naar laboratorium" zou een slogan kunnen zijn voor Verdelab, dat 20 jaar geleden werd opgericht in een kleine ruimte van 50 m² en nu werk biedt aan een tiental agronomen, landbouw-deskundigen en biotechnologen.

Simone Pizzagalli, algemeen directeur van Verdelab

"De helft van onze omzet realiseren we in het buitenland", vervolgt Pizzagalli. "Zaadbedrijven zijn een van onze klanten. Zo werken we bijvoorbeeld veel samen met Nederlandse bedrijven zoals Kws Vegetables, Pop Vriend, Eminent Seeds, Evolve Seeds, De Bolster en Femix Seeds. Maar ook alle belangrijkste Italiaanse bedrijven uit de sector zijn klant bij ons."

Het interieur van de laboratoria

"We willen dat onze klanten zo tevreden mogelijk zijn. Dat is onze bedrijfsmissie. Wie met ons besluit in zee te gaan, mag op beide oren slapen. We zijn een betrouwbare en professionele partner. We zijn heel discreet, want we zijn er ons van bewust dat we gevoelige informatie hanteren. En we zijn ook flexibel, want we zijn in staat om in de kortst mogelijke tijd een service op maat te bieden."

Naast zaadbedrijven kloppen ook vermeerderingsbedrijven en teeltbedrijven bij het laboratorium aan. "We noemen onszelf de private tuinbouwkliniek", grapt de eigenaar, "omdat we plantziektes detecteren door middel van biotechnologieën. Maar – en dat benadruk ik altijd – machines vervangen niet altijd de ervaring van technici en onderzoekers bij de diagnose van plantziekten."

In de toekomst ziet Pizzagalli de nadruk te komen liggen op preventie in plaats van behandeling. "Verdelab is uitgerust met verschillende klimaatkamers waar veredelaars samen met fytopathologen testen kunnen doen met in vivo inentingen van schimmels, virussen en bacteriën, om de resistentie van de nieuwe selecties te verifiëren. Biomoleculaire technologieën vullen heel goed de klassieke microbiologische methoden aan en verbeteren de prestaties van fytopathologische diagnostiek en genetisch onderzoek."

Voor meer informatie:
Verdelab Bioscience srl
Via Tolemaide 146
47900 Rimini (Italië)
+39 (0)541 747028
info@verdelab.it 
www.verdelab.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven