Chinees techniekbedrijf past strategie aan: "Meer focus op R&D dan op runnen teeltbedrijven op afstand"

"We hebben internationaal veel producten verkocht, zoals ledlampen, kweekmodules en containerteeltbedrijven. Het runnen van een teeltbedrijf in het buitenland was echter niet iets waar we veel ervaring mee hadden. We zijn gaan kijken naar de investeringen en hebben besloten om ons intensiever te richten op R&D, in plaats van het runnen van teeltbedrijven op afstand," zegt David Li van Sananbio.

R&D-investeringen
Sinds de oprichting heeft het bedrijf zwaar geïnvesteerd in R&D. Daarnaast runden ze hun eigen indoor farm in China. Vóór Covid was Sananbio van plan een teeltbedrijf in de VAE te openen, maar door de pandemie kon dit niet worden gerealiseerd. Dit zette het bedrijf aan het nadenken over de toekomst. "Er zit veel waarde in de toekomst van China om de investeringen van de farm te dekken," aldus David.

David legt uit dat de Chinese markt zich in korte tijd na Covid herstelde, dus ze hadden veel geluk dat ze weer met onderzoek konden beginnen. Alle inspanningen gingen naar het uitrollen van een product van goede kwaliteit, met positieve investeringen om telers wereldwijd van dienst te zijn.

Door de enorme bevolkingsgroei in de Chinese steden ziet Sananbio een grote vraag naar indoor farming. Daarnaast kan er niet zoveel worden geteeld op velden rond de stad. Daarom zijn bladgroenten de meest voorkomende groenten die bedekt worden geteeld. Door veel R&D heeft Sananbio echter een uitgebreid productportfolio voor telers mogelijk gemaakt. David: "Helaas zijn sommige rassen echter beperkt tot Zuid-Azië."

Internationale activiteiten
Het bedrijf is momenteel op zoek naar investeringen om hun bedrijf in het buitenland te starten. David vertelt dat het team tot nu toe nog niet erg succesvol is geweest. "Het ontbreekt ons aan kennis van buitenlandse standaarden. Omdat we de kwaliteit van de producten willen verbeteren, moeten we verschillende modules aanpassen. Door meer R&D toe te passen, zullen de telers ook een betere winst krijgen." 

Het bedrijf verwacht snel een grotere rol te spelen in het wereldwijd aanbieden van totaaloplossingen. In het afgelopen jaar heeft Sananbio zijn faciliteiten verbeterd met een hogere kwaliteit en efficiëntie. Daarom levert het bedrijf binnenkort een geautomatiseerd systeem voor indoor bladgroenten, dat wereldwijd beschikbaar is.

Galen Zhou, sales director bij Sananbio, legt uit dat het systeem, inclusief een belichtingssysteem, watersystemen en voedingsoplossing, kan worden geïntegreerd met andere systemen om de installatie te vergemakkelijken.

Productontwikkeling
De afgelopen jaren heeft het bedrijf geëxperimenteerd met honderden gewassen, waaronder 10 verschillende soorten paprika's, 6 soorten tomaten, 5 soorten bessen, etc., al deze gewassen kunnen perfect indoor worden geteeld.

"De basis van onze technologie is R&D in productontwikkeling, wat altijd al zo voor Sananbio was. In China hebben we een andere strategie door een hele oplossing te leveren, van de faciliteit tot de producten. Dit omdat we alles op water kunnen telen, voor alle klanten, zoals bijvoorbeeld McDonalds. We kunnen al hun wensen uitvoeren."

David zegt dat het bedrijf de vraag in China drastisch heeft zien veranderen. Er is een toenemende vraag naar Planting Box, de thuisteeltpakketten. Voorheen bestelden mensen de producten van Sananbio online, maar nu kunnen ze zelf telen.

In het licht van de pandemie zet Sananbio daarom in op indoor farming in het Midden-Oosten en Zuid-Azië, omdat dit zwaar wordt gesteund door de overheid. Hierdoor heeft het aanvankelijke plan voor investeringen om de lokale vraag nog meer te ondersteunen meer potentieel gekregen. Niet alleen dat, maar meer productsoorten in China liggen in het verschiet, zoals eiwitten, medicinale planten en andere groenten.

Plannen
Dit jaar introduceert het bedrijf in China een nieuwe generatie geautomatiseerde teeltbedrijven, met de nadruk op het uitrollen van de teelt van bladgroenten, groenten en andere producten. Na het testen zal het bedrijf worden aanbevolen buiten China, met andere toepassing voor de teelt van medicinale cannabis in de VS bijvoorbeeld. Het team is echter nog bezig om het onderzoek op dat gebied af te ronden.

Er komt ook een nieuwe generatie ledlampen die dit jaar in ontwikkeling zal zijn. Sananbio blijft op zoek naar partners die in teeltbedrijven en voor klanten kunnen werken, zodat het hen in elk proces kan helpen. En daar komt nog bij dat er enkele octrooien in behandeling zijn op het gebied van R&D-processen en het telen van medicinale cannabis.

Voor meer informatie:
David Li
Galen Zhou
Sananbio  
business@sananbio.com
www.sananbio.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven