Basis veerkrachtige maïs- en tarwerassen ligt in kas

Bedekte tuinbouw draagt op vele manieren bij aan de wereldwijde voedselzekerheid. Naast de duurzame productie van lokaal geteelde verse producten, zijn kasomgevingen ook zeer geschikt om groeiklimaten te creëren en te simuleren voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe verbeterde rassen.

Bijvoorbeeld in de gloednieuwe R&D-kas van het International Maize and Wheat Improvement Center (CIMMYT) in Toluca, Mexico. Hier worden Ridder's kastechnologieën gebruikt om nieuwe tarwe- en maïsvariëteiten te vinden die de productie verhogen, gewasziekten voorkomen en het levensonderhoud van kleine boeren verbeteren.

Bekroond onderzoek
CIMMYT is een landbouwonderzoeks- en ontwikkelingsprogramma dat gericht is op het verhogen van de productiviteit van landbouwbedrijven in Mexico. Onder de wetenschappelijke leiding van Norman E. Borlaug ontwikkelde het programma tarwevariëteiten met een hogere opbrengst die beter bestand waren tegen ziekten en een stabiele opbrengst boden in wisselende omstandigheden. CIMMYT-wetenschappers hebben vele prijzen gewonnen voor hun onderzoek en veldwerk, waaronder de prestigieuze Nobelprijs voor de Vrede in 1970 en de World Food Prize in 2000 en 2014.

Geavanceerde R&D
De nieuwe R&D-kas van 2,5 hectare van CIMMYT in Toluca is gerealiseerd door Ridders lokale partner en kassenleverancier Itolsa. Het project is ontworpen met flexibele oplossingen om een aantal groeiklimaten te realiseren die precies zijn afgestemd op de verschillende gewassen en fasen van het onderzoek.

Geïntegreerde besturing
De Ridder HortiMaX-Go! klimaatcomputer vormt het hart van de door Itolsa geleverde oplossing. Het voorziet CIMMYT van een adaptief geautomatiseerd besturingssysteem met functionaliteiten die volledig zijn geconfigureerd volgens hun specifieke behoeften. Dankzij deze slimme oplossing kunnen ze de klimaten en de teelt- en irrigatiestrategieën controleren en instellen met een  gebruiksvriendelijke mobiele app.

Directe injectie
De Ridder HortiMaX-Go! werkt samen met de andere Ridder oplossingen van Itolsa, zoals het Ridder HortiJet fertigatiesysteem. Deze fertigatie-unit met directe injectie is een volledig geïntegreerde oplossing om de gewassen op het juiste moment van de juiste hoeveelheid water en voeding te voorzien, volledig afgestemd op het klimaat en de teeltstrategie.

Nauwkeurige ventilatie en scherming
De polyethyleen kasconstructie is voorzien van luchting en scherming, waarbij Ridder Drive Systems worden toegepast om het teeltklimaat nauwkeurig te beïnvloeden met de juiste luchting- en schermingsposities. 

Ook deze Drive Systems worden nauwkeurig aangestuurd en gepositioneerd door het Ridder HortiMax-Go! besturingssysteem. Op deze manier heeft Itolsa CIMMYT voorzien van één totaal geïntegreerd systeem om de ideale teeltomstandigheden in de R&D-kassen te realiseren.

Voor meer informatie:
Ridder
info@ridder.com 
www.ridder.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven