Groenten- en fruitsector bereid tot delen residudata

Stichting Food Compass heeft in juli naar eigen zeggen 'een mijlpaal' bereikt: bedrijven kunnen hun eigen residudata (anoniem) geautomatiseerd delen met Food Compass. Deze EWRS databank is voor de Stichting en haar deelnemers een belangrijke informatiebron waarmee o.a. risicoanalyses uitgevoerd kunnen worden voor het opstellen van hun residumonitoringprogramma. Voor deze database geldt: hoe meer data beschikbaar, hoe beter het beeld is van wat er gaande is in de sector.

Food Compass heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het bouwen van de functionaliteit die zorgt voor het aanvullen van haar residudatabase genaamd EWRS. EWRS staat voor Early Warning & Response System dat, naast de database, de groenten- en fruitsector informeert op het moment dat er een ARfD overschrijding is gevonden in het Food Compass monitoringprogramma.

De data wordt sinds juli aangeleverd via de twee laboratoria waar Food Compass mee samenwerkt. Astrid Meewisse: "We zijn blij dat diverse deelnemers bereid zijn om bedrijfseigen residudata te delen met de EWRS databank. Het gaat hierbij om data die een bedrijf zelf verkregen heeft, naast deelname aan Food Compass. We hopen dat meer bedrijven mee willen doen en hun data aanleveren, zodat we de databank nog groter kunnen maken."

Geïnteresseerd in deelname EWRS van Food Compass?
Bent u deelnemer aan Food Compass en heeft u interesse in EWRS? Dan kunt u contact opnemen met Food Compass via info@foodcompass.nl. Ook als u nog geen deelnemer bent, maar wel geïnteresseerd bent in deelname aan Food Compass, kunt u ons bereiken via dit e-mailadres.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven