Verzet tegen teelt in kas vol zonnepanelen in Malta: "Er zal niets groeien"

Een aanvraag om een stuk land in Mġarr op Malta, dat groter is dan zes voetbalvelden, om te vormen tot een zonnepark "gebruikt de tuinbouw als excuus" omdat er geen gewassen zullen groeien in de kassen onder de zonnepanelen, zo beweren telers.

Telers, milieuactivisten en omwonenden verzetten zich tegen het project van Joseph Schembri van de Electrofix Group voor een zonnepark van 6.023 zonnepanelen bovenop kassen in het gebied Tar-Ragħad. Het terrein, met een oppervlakte van 43.303 m², bestaat uit ongeveer 16 velden, aldus de gemeenteraad, die ook zijn bezorgdheid over het project heeft geuit.

"De aanvraag voor het zonnepark is ingediend onder het tuinbouwkundig mom van kassen. Dit is een leugen en een farce van begin tot eind," vertelde teler Joe Muscat aan Times of Malta. Muscat, die afstamt van een lange rij telers, is gespecialiseerd in tomaten die worden geteeld in kassen verspreid over 13 ha land. In slechts één jaar teelt zijn familie 25.000 tomatenplanten.

"Het belangrijkste doel van een kas is een microklimaat te creëren met behulp van het daglicht buiten de kas, waardoor de plant wordt misleid om gewas te produceren. Onze ervaring is dat er niets zal groeien in deze schaduwkassen," voegde Muscat eraan toe.

Bron: timesofmalta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven