Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik de Jong, Jongfresh:

"Radijsaanbod vanaf volgende week krapper, eindelijk weer muziek in afzet specialties"

Tholen - De radijsmarkt bevond zich afgelopen anderhalve week in een wat lastige situatie. "Er was net even te veel op de markt", constateert Erik de Jong van Jongfresh uit Monster. "Maar door het tegenvallende weer in augustus is de groei behoorlijk vertraagd. De verwachting is dan ook dat we met z'n allen vanaf volgende week serieus minder gaan oogsten, waardoor we weer krapper in de radijs zitten."



Aan het begin van de zomer profiteerden de Hollandse radijstelers tijdelijk van de overstromingen in het Duitse Pfalz-gebied. "Toen hebben we twee weken hele goede vraag en prijzen gehad. Maar waar iedereen dacht dat we hier langer van konden profiteren, was deze situatie ook weer snel voorbij. Blijkbaar was al het oogstbare product wel verregend, maar is het jonge spul er prima doorheen gegroeid", constateert de teler.

Voor de afzet van de zogeheten specials was het in het afgelopen jaar een moeilijke situatie met alle coronamaatregelen. "Inmiddels gaat het de goede kant op. De horeca is weer open en ook de cruiseschepen varen weer. Maar deze markt heeft een jaar lang een serieuze dip gehad. Daarom is het wel heel welkom dat er nu wat meer muziek komt in deze afzet", vertelt Erik.



Jongfresh investeerde het afgelopen jaar in nieuwbouw van de kas (1,5 hectare van de totaal 7 hectare) en verwerkingsruimte (4.000 m). De kas is al even in volle productie en vanaf volgende week wordt ook de nieuwbouw van de loods afgerond. "We kunnen niet wachten om met de machines over te gaan, met alle logistieke voordelen van dien", besluit Erik.

Voor meer informatie:
Erik de Jong
Jongfresh VOF
Madeweg 60
2681 PN Monster
Nederland
+31 (0)6 54 628 544
info@jongfresh.nl 
www.jongfresh.nl