Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit Gent investeert €7,5 miljoen in AGF-lab

Op de terreinen van de Universiteit Gent in Kortrijk wordt druk gewerkt aan een onderzoekscentrum dat de naam VEG-i-TEC meekrijgt. Er wordt 7,5 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van dit gloednieuwe laboratorium voor de agro- en voedingsindustrie, meldt Assa Abloy in een persbericht.

Opdrachtgever UGent ging in zee met Artes Group, die instaat voor de volledige ruwbouw en afwerking van dit project. Voor de geautomatiseerde toegangsoplossingen klopte Artes aan bij marktleider Assa Abloy Entrance Systems. Zij leverden vijf snelrolpoorten HS7040, twee universele poorten OH1042P en één universele poort OH1042P met loopdeur.

VEG-i-TEC
Het nieuwe VEG-i-TEC gebouw van de Universiteit Gent in Kortrijk wordt een levend labo voor de aardappel- en groentenverwerkende industrie. Dankzij de pilootinfrastructuur en de vele technologische apparatuur kan het centrum zich toeleggen op industrieel toegepast onderzoek en ontwikkeling, en dat niet enkel op laboschaal zoals gebruikelijk, maar ook op semi-industriële schaal.

Onderzoekers zullen er nauw samenwerken met bedrijven op het vlak van R&D rond de verwerkingsprocessen van groenten en aardappelen enerzijds, en energie- en watermanagement in de agro-voedingsindustrie anderzijds. Zo zal bijvoorbeeld onderzocht worden of de voedingsindustrie gebruik kan maken van water uit rivieren zoals de Leie, om zo de druk op de drinkwatervoorraden te verminderen. Ook de impact van verschillende was- en verwerkingstechnieken wordt bestudeerd, onder meer om minder water te verbruiken en om de suikers en het zetmeel die vrijkomen bij het blancheren van frietaardappelen te hergebruiken in voedingssupplementen.

Assa Abloy Entrance Systems
Bij een state-of-the-art infrastructuur horen volgens Assa Abloy ook goede toegangsoplossingen. Het bedrijf leverde twee universele poorten OH1042P en één OH1042P met loopdeur. Deze sectionale poorten zijn geschikt voor de buitenmuren van industriële gebouwen. 

Elk onderdeel wordt gebouwd volgens de strengste normen. De combinatie van windbestendige, versterkte panelen en een klasse 3 certificaat voor waterdichtheid, windbelasting en luchtdoorlatendheid levert een industriële sectionale poort op die er goed uitziet en bovendien een bijzonder lange levensduur heeft.

Binnenin wordt dan weer gewerkt met de snelrolpoorten HS7040, die snelheid en veiligheid combineren met een schitterend design. Assa Abloy leverde vijf stuks van deze binnenpoorten. Met hun snelle opening en sluiting verbeteren ze de operationele efficiëntie en helpen ze energie te besparen. Bovendien garandeert de motor met frequentieregelaar een snelle en zachte start en stop. Zo wordt de verkeers- en goederenstroom vlot geregeld. Ideaal voor een groot gewassenonderzoekscentrum.

Voor meer informatie:
Pieter Deprouw
ASSA ABLOY
Gontrode Heirweg 192
9090 Melle
+32 (0) 9239 5401
pieter.deprouw@assaabloy.com 
www.assaabloyentrance.be

Publicatiedatum: