Belgische politici zoeken de serres weer op

Deze zomer gaan Belgische politici weer op stage in de land- en tuinbouw. Het is een initiatief van de Boerenbond. 

Met de zomerstages, die afgelopen jaren (voor corona) ook werden gehouden, wil Boerenbond bruggen slaan tussen de politiek en bedrijven in de sector. Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond, is alvast enthousiast over de 'massale respons' die volgen op de uitnodiging voor de stages.

“Ieder jaar stellen we vast dat de interesse in de politieke zomerstages weer groot is: en dat zowel aan de kant van de politieke genodigden als aan de kant van de land- en tuinbouwers zelf. Verschillende parlementsleden nemen bijna jaarlijks deel. Geen wonder want de land- en tuinbouwsector blijft een boeiende sector die beweegt, ontwikkelt en steeds nieuwe antwoorden zoekt op vragen en trends uit de markt en uit de maatschappij. Een stage op een van de bedrijven biedt unieke inzichten en ervaringen die verrijkend kunnen zijn bij het dagelijkse werk van de deelnemende politiekers", aldus de Boerenbondvoorzitter.


Wim Schreers, voorzitter van de Boerenbond Sonja De Becker en minister Annelies Verlinden 

Gisteren was Vlaamse minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op bezoek bij het rozenteeltbedrijf van Wim Scheers in Kontich. Onze zustersite Bloemen- en PlantenNieuws was erbij.
Lees hier het verslag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven