Nieuwe sorteermachine voor bevroren frambozen

Het Chileense Vitafoods heeft geinvesteerd in een nieuwe sorteerinstallatie voor bevroren frambozen. Na een eerdere investering tien jaar terug kiest men nu voor de Tomra 5B om diepgevroren frambozen te sorteren. 

Chili is één van de grootste exporteurs van diepgevroren zachtfruit en frambozen. "De framboos is een product dat in pure vorm de hoogste toegevoegde waarde biedt. Wanneer het fruit stukgaat, ontstaat er een bijproduct dat we 'crumble' noemen en waarvan de waarde beduidend lager is. Het vermogen om de diepgevroren kwaliteitsframbozen geautomatiseerd te verwerken zonder dat deze beschadigen en aan waarde verliezen is dan ook een enorm pluspunt voor fruitverwerkers. Daarnaast is onze technologie flexibel, gebruiksvriendelijk en levert deze hoge opbrengsten op," legt Paola Arévalo uit, sales manager Tomra Processed Food bij Tomra Food Chili. 

Het Chileense bedrijf Vitafoods is de grootste verwerker van zachtfruit in Chili en is van plan om haar positie als 's lands grootste exporteur van diepgevroren fruit te consolideren. De keuze van het bedrijf viel op de Tomra 5B voor het verwerken en sorteren van de delicate, diepgevroren frambozen, een productcategorie die in de lift zit. Fernando Larios, COO van Vitafoods, licht dit toe: "Met name tijdens de eerste golf van de pandemie waren consumenten op zoek naar gezonde producten die tegelijk ook lang houdbaar waren, zoals diepgevroren frambozen."

Vitafoods is ontstaan uit een fusie van de verwerkende bedrijven Hortifrut en Alifrut. Vandaag de dag exporteert het bedrijf 93% van haar productie en werkt het samen met ruim 300 telers. Hiermee positioneert Vitafoods zich als één van de machtigste bedrijven op de markt. 

Vitafoods levert frambozen aan de Verenigde Staten, Europa en ook aan Aziatische landen, waaronder Japan."

Wat betreft haar klantenbestand heeft het bedrijf haar omzet uit het retailsegment met 50% weten te verhogen ten opzichte van de bulkverkoop. Vitafoods levert twee types fruit: biologische en conventioneel. Fernando Larios legt uit: "In Chili hebben het enorme voordeel dat het klimaat bijdraagt aan de superieure smaak van de frambozen. Daarnaast vormen onze natuurlijke grenzen een barrière tegen ziekten en plagen. Dit geeft ons meer controle over de fytosanitaire situatie en stelt ons in staat om beide productsegmenten aan te bieden."

Voor meer informatie: 
Marijke Bellemans
Tomra Food
+32 (0)476 74 19 18
marijke.bellemans@tomra.com 
www.tomra.com/food 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven