Tomato Masters start dit jaar nieuwe uitbreiding

Tholen - Tomatenteler Tomato Masters laat in november een nieuwe kas bouwen in Deinze. De telers krijgen er 5 hectare bij, waarmee ze op 21 hectare uitkomen, verdeeld over 4 serres. 

Met deze nieuwe uitbreidingsstap vult de telersfamilie Vlaemynck een in 2011 verworven areaal van 32 hectare volledig in. In 2018 werd een vorige uitbreidingsstap gezet met destijds de bouw van 5,7 hectare. 


Team Tomato Masters, v.l.n.r.: Herman, Johan, Tom en Dirk Vlaemynck

Groeiambitie
Op de Facebookpagina van de telers valt te lezen dat met deze recente stap teler Tom zijn droom in vervulling ziet gaat. Daarnaar gevraagd, reageert Tom vanochtend lachend: "Haha, dat heb ik niet zelf geschreven, mijn team heeft het mooi verwoord. Maar het klopt, met de aankoop van de grond destijds was het zeker de ambitie om te groeien. Als je grond koopt, doe je dat natuurlijk niet om leeg te laten liggen. Zeker ook omdat het tegenwoordig in België niet zo eenvoudig is om grond te vinden om je areaal uit te breiden."


Foto bij de aankondiging van de uitbreiding op Facebook bij de telers

Eerste teelt najaar 2022
De telers, die ook in Poesele nog een serre hebben, willen in de nieuwe serre in het najaar van 2022 een korte teelt draaien, om vervolgens in januari 2023 een volledige teelt op te starten. Belichten gaat de teler (nog) niet in de nieuwe serre. Tom: "In 2018 hebben wij in ledbelichting geïnvesteerd. Zo'n nieuwe stap zullen we op zijn vroegst in 2024 weer kunnen doen."

Voor meer informatie:
Tom Vlaemynck
Tomato Masters

+32 (0)93357701
Stokstormestraat 14 A
9800 Deinze
tom@tomatomasters.be 
info@tomatomasters.be
www.tomatomasters.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven