Orkaan- en aardbevingsbestendige kassen klaar voor opmars in de Caraïben

Alquimi Renewables en Sprung Structures hebben een speciaal kassysteem – Island AgTech/Sprung Climate Smart Greenhouse – ontwikkeld voor de teeltprojecten van Island Growers Carribbean in het Caribisch gebied en andere eilandstaten die worden getroffen door ernstige klimaatdreigingen.

Het gaat om sterkste kassystemen die gecertificeerd zijn voor aanhoudende wind tot 280 km/u en windstoten tot 325 km/u. Daarnaast zijn de kassen ook bestand tegen aardbevingen en overstromingen en houden ze plagen buiten. "Een orkaan houdt ons nu niet meer tegen om groenten te telen", zegt Ralph Birkhoff, medeoprichter en CCO van IGC.

In de kassen maakt IGC gebruik van een op maat gemaakt, subtropisch Shallow Aggregate Ebb-and-Flow (SAEF) hydrocultuursysteem, dat de volgens de ontwikkelaars hoge gewasopbrengsten oplevert met slechts een fractie van de energie en het water die andere hydrocultuursystemen verbruiken. "Energiekosten zijn extreem hoog op de meeste Caribische eilanden en zoet water is altijd een beperkte hulpbron. We maken gebruik van energiezuinige teeltmethodes en geavanceerde watercontrolesystemen om onze productiekosten te verlagen. Naarmate we onze teelt uitbreiden, zullen we ook zonne-energie gebruiken om de operationele kosten te reduceren."

Meer samenwerkingen
IGC is van plan om de komende jaren op elk eiland in de Caraïben een teeltbedrijf op te zetten. Het wil daartoe partnerschappen aangaan met lokale landeigenaren, telers en/of afnemers, en is van plan om in elk rechtsgebied onafhankelijk te opereren. Tegen het einde van 2021 verwacht IGC vier teeltbedrijven te runnen op volgende eilanden: Barbados, Trinidad & Tobago, Antigua & Barbuda en Saint Lucia. Het ontwikkelt ook een speciaal project voor agrotoerisme in Anguilla, evenals projecten in Puerto Rico en Belize met behulp van Island AgTech-technologieën.

Investeerder
Alquimi is onlangs een strategisch investeringspartnerschap aangegaan voor een agressieve expansiestrategie op de Caribische eilanden. Met het nieuwe Berrycove Limited-investeringsfonds, gevestigd in Trinidad & Tobago, zullen Alquimi en IGC onmiddellijk beginnen met de eerste fase van de bouw van de grootste kas in de regio op een terrein van 6 hectare op het eiland Tobago. In de kas zal ongeveer 20 ton zachtfruit geteeld worden, waaronder aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen, maar ook biologische groenten.

Bron: Organisation of Eastern Caribbean States

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven