Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russisch GC Rost neemt collegateler Teplitsy Belogorya over

De grote Russische teler MC Agrokapital, dat deel uitmaakt van de groep GC Rost, heeft teler Teplitsy Belogorya overgenomen.

De overname had wat voeten in de aarde. Toen vorig jaar zomer geluiden over de voorgenomen overname naar buiten kwamen, werd een klacht ingediend bij de Russische anti-monopoliedienst. Uiteindelijk is er alsnog sprake van volledige overname. 

Volgens een lokale website, Kartoteka.ru, gaat de algemeen directeur van Tachnologii Rosta, Tamara Reshetnikova, ervan uit dat Teplitsy Belogorya 'hoogstwaarschijnlijk tegen een lagere prijs dan de marktprijs is verkocht'.

Teeltbedrijf met financiële problemen
Teplitsy Belogorya werd opgericht in 2011. Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van de regio Belgorod en teelt sla, tomaten, komkommers en rucola. Het bedrijf heeft, zo blijkt uit bedrijfsgegevens, een areaal van 38 hectare hebben, waarvan 18,9 ha kasareaal. Het bedrijf maakte in 2020 6,4 miljoen euro verlies.

Volgens een vertegenwoordiger van Ernst&Young, Maksim Nikitochkin, hielden de moeilijkheden van Teplitsy Belogorya verband  met het feit dat de meeste planten drie jaar eerder als gevolg van plagen en ziekten waren vergaan, waardoor het bedrijf een aanzienlijk deel van de verwachte winst niet had behaald.

De fysieke activa verkeren volgens de deskundige in goede staat, het bedrijf heeft tijdig maatregelen genomen om het belichtingssysteem te vernieuwen. "De deal kan van betekenis zijn voor GC Rost indien het complex tegen een lage prijs wordt aangekocht en een doeltreffend crisisbeheer wordt gevoerd."

De regio Belgorod kan niet de meest gunstige voor de tuinbouw worden genoemd, plaatst Nikitochkin wel een kanttekening. Gevolgd door:  "Teplitsy Belogorya zou een belangrijke groenteleverancier kunnen worden voor de regio's Belgorod en Koersk, aangezien de belangrijkste kassencomplexen van het Centrale Federale District zich in andere regio's bevinden: Moskou, Lipetsk en Kaluga. Het is mogelijk om ook de export naar de naburige regio's van Oekraïne te regelen."

Bron: agroinvestor.ru

Publicatiedatum: