Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kruiden van loopband klaar om Nederland te veroveren

In het Noord-Hollandse Hoorn groeien er kruiden op een lopende band. Het is een uitvinding van Ben Pieterse en Luc de Vries van Glowfarms. In 24 dagen weten zij van een zaadje volgroeide verse kruiden te maken. Kruiden die zij nu het systeem werkt zo snel mogelijk in de Nederlandse supermarkten willen krijgen, vertellen zij op Chance Inc, een platform voor duurzame verandering.


Ben Pieterse en Luc de Vries hadden eerder dit jaar al onze zustersite Verticalfarmdaily.com op bezoek. Dat verhaal is hier terug te lezen.

Ondertussen hopen ze de machine door middel van machine learning helemaal autonoom te kunnen laten draaien over een aantal jaar. "Als we meer volume gaan draaien, komt dat ook op gang. Maar het idee is dat je dan ook kunt werken met de input van de consument. Stel, veel mensen vinden dat de basilicum wel wat pittiger mag, dan kan de machine dat zelf aanpassen zodat het gebeurt.” 

Voordat het zover is, moet nog wel opgeschaald worden. Daarvoor zoeken de telers geld. Met investeerders worden hier gesprekken over gevoerd.

Lees het hele verhaal op Chance Inc hier. 

Voor meer informatie:
Glowfarms
Luc de Vries, medeoprichter
luc@glowfarms.nl 
Ben Pieterse, medeoprichter
ben@glowfarms.nl 
www.glowfarms.nl