Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroeger verwarmde serre levert nét iets eerder eerste Belgische druiven

Druiventeler Ronald Vanderkelen teelt druiven in een serre in Overijse. Zijn oogst is dit jaar ruim een week later door de koude zomer, zo vertelde hij deze week in GroentenNieuws.

Collegadruiventeler Philip Dewit, eveneens uit Overijse, is al wel in productie. Hij heeft meer druiven te vermarkten en startte daarom eerder met het verwarmen van zijn serre. Hierdoor zijn sommige van zijn druiven eerder rijp en dus staat de teler al met zijn product op de lokale markt, zo weet Vilt

Om de druiventeelt, waarin zowel Vanderkelen als Dewit tegenwoordig uitzonderingen zijn, te stimuleren heeft de provinciale overheid in samenwerking met de Boerenbond een opleiding opgezet tot beroepstafeldruiventeler, waar zich inmiddels een 20-tal deelnemers voor hebben aangemeld. De opleiding start met de oogst van de druiven en duurt een jaar.

Foto: druivenserre Ronald Vanderkelen

Publicatiedatum: