Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Village Farms betreedt Amerikaanse CBD-markt na overname

De Amerikaanse kasgroententeler Village Farms International heeft het Amerikaanse CBD-bedrijf Balanced Health Botanicals overgenomen. Met de transactie, met ingang van 16 augustus, is 64 miljoen euro gemoeid.

Balanced Health bezit en exploiteert een van de grootste merken in de van hennep afgeleide cannabidiolmarkt in de Verenigde Staten. Daardoor heeft Village Farms onmiddellijke toegang tot de Amerikaanse CBD-markt die grenst aan de high-THC-cannabismarkt, maar ook deel uitmaakt van het bredere segment van gezondheid- en welzijnsconsumentenproducten.

Investering in cannabisstrategie
"Sinds de nieuwe wetgeving van eind 2018, maken hennep-afgeleide CBD-producten, evenals andere op cannabidiol gebaseerde producten, deel uit van onze strategie die gericht is op de kansen die er liggen op de markt voor hoogwaardige, op hennep gebaseerde verpakte consumentengoederen" zei Michael DeGiglio, CEO van Village Farms International. "Als een gevestigd, succesvol en toonaangevend bedrijf in de Amerikaanse retail CBD-markt, is Balanced Health voor ons de juiste kans op het juiste moment om onze volgende grote stap voorwaarts te zetten in afwachting van meer duidelijkheid over de regelgeving die de groei van deze ontluikende markt zal stimuleren. Balanced Health zien we als een verstandige manier om te investeren in onze cannabisstrategie, want het biedt naast onmiddellijke winstgevendheid ook zinvolle groeikansen. We zien daarbij ook meerdere strategische mogelijkheden om aanzienlijke extra aandeelhouderswaarde op de middellange en lange termijn te genereren", vertelde de CEO.

Snelle markttoegang
"Belangrijk is dat de toevoeging van het Balanced Health-platform ons bijkomende kansen biedt om, wanneer dit door de wetgeving zal worden toegestaan, deel te nemen aan de Amerikaanse high-THC-cannabismarkt. Zo zullen we snel toegang kunnen krijgen tot die markt en direct goed op weg zijn om onze plannen waar te maken om ruim 50 hectare hightech kassen in West-Texas te bouwen voor grootschalige, kosteneffectieve teelt van cannabis. West-Texas is immers een van de meest gunstige omgevingen voor cannabisteelt in de VS."

Voorzichtig groeien
Chase Terwilliger, CEO van Balanced Health Botanicals, is blij met de overname en wijst erop dat zijn bedrijf zich in de top 5 in de CBD-markt bevindt. "Als onderdeel van de Village Farms-groep kunnen we nu de volgende stappen zetten in onze groeistrategie, met een focus op voorzichtige en op rendement gerichte investeringen om ons marktaandeel verder uit te breiden, efficiƫntie te stimuleren en winstgevend te blijven."

Voor meer informatie:
Village Farms
villagefarms.com     

Publicatiedatum: