Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AeroFarms gaat met Cargill onderzoek doen naar cacao in vertical farm

Cargill is een meerjarige onderzoeksovereenkomst aangegaan met vertical farm AeroFarms om te kijken hoe de opbrengst van cacaobonen verbeterd kan worden en hoe klimaatbestendige teeltpraktijken ontwikkeld kunnen worden. "Milieu-uitdagingen en een groeiende vraag naar cacaoproducten zorgen voor een grotere druk op de wereldwijde cacaotoeleveringsketen", zegt Niels Boetje, algemeen directeur bij Cargill Cocoa Europe.

Veerkracht
Niels geeft aan dat Cargill via partnerschappen met onderzoeksinstituten, universiteiten en bedrijven zoals AeroFarms over de sectoren heen meewerkt aan 'gedurfde experimenten' om de productiviteit en de veerkracht van de cacaoteelt te verhogen.

"We kijken ernaar uit om onze bevindingen te delen met de telersverenigingen in onze cacaotoeleveringsketen en zo een bijdrage te leveren aan een bloeiende sector voor de komende generaties", vertelt hij.

"AeroFarms deelt de visie van Cargill om de wereld op een veilige, verantwoorde en duurzame manier van voedsel te voorzien", zegt David Rosenberg, medeoprichter en CEO van AeroFarms. "We hebben reeds meer dan 550 verschillende gewassen geteeld en we zijn verheugd om met hen aan een nieuw project te werken, dit keer gericht op cacao."

R&D in cacaoteelt
De twee organisaties zullen experimenteren met verschillende technologieën voor binnenteelt, waaronder aeroponics en hydroponics en belichting om de optimale omstandigheden voor de groei van cacaobomen boven tafel te krijgen.

De resultaten moeten helpen om de toekomstige aanvoer van cacaobonen veilig te stellen in de huidige context van klimaatverandering.

Voor meer informatie:
AeroFarms
info@aerofarms.com
www.aerofarms.com 

Publicatiedatum: