Jeroen Hendrix over gepersonaliseerde software van ZeroPlex:

"Vanaf dag één betaalt de ICT-oplossing zich terug"

Voor Henrix Fruit & Vegetables organiseerde ZeroPlex de automatisering. De Venlose automatiseerder publiceerde de case op haar website.

Jeroen Hendrix opereert in een sector waarbij de marktvraag en prijsstelling sterk fluctueert binnen dagdelen. Er wordt gecommuniceerd met de klant over de bestelling. De bestellingen worden gedaan bij de veiling. Facturatie, transport regelen, documentatie voor het CBS, etc. deze handelingen handmatig invoeren, elk in een ander software programma.


Jeroen Hendrix

Het probleem
Het handmatig invoeren en aanpassen van bijvoorbeeld Excel bestanden. De gegevens communiceren naar klanten en gegevens doorvoeren in verschillende administratieve software. Dit is (onnodig) repeterend werk en zeer foutgevoelig waardoor de uiteindelijke kosten hoog liggen. Als gevolg daarvan is het lastig om te groeien. Er treedt steeds vaker ongewenste administratieve overhead op. De nieuwe software moet o.a. zorgen voor een betere interactie met klanten, minder repeterende administratieve handelingen richting verkoop, inkoop en vervoer, elke dag zicht op de dag marges.

De oplossing
In overleg met Jeroen zijn de werkprocessen doorgelicht, waar nodig verbetert. Dat was het startpunt voor een nieuw ondersteunend order-, bestel- en afhandelingssysteem; specifiek voor de branche van Jeroen.

De applicatie voorziet in het;

  • sturen van prijslijsten,
  • invoeren van orders,
  • automatisch opstellen van gebundelde inkooplijsten op basis van gekozen leveranciers,
  • aanmaken van werkbonnen,
  • digitaal versturen van facturen,
  • inboeken van de juiste posten in het boekhoudsysteem.

Met deze softwareoplossing is er een solide basis gelegd met een goede database om in de aankomende jaren door te groeien. "Vanaf dag één betaalt de ICT-oplossing op maat van ZeroPlex zich terug", aldus Jeroen Hendrix.

Resultaat
Door de gepersonaliseerde software van ZeroPlex kan Hendrix Fruit & Vegetables met een gelijk aantal medewerkers meer orders per dag verwerken. Zo is er sneller inzicht in benodigde inkoop- en verkoopoverzichten, transportstatus en de gemaakte marges.
Jeroen krijgt daardoor de tijd om te werken aan de klantrelaties en zo een goede toekomst voor zijn bedrijf te borgen.

Voor meer informatie:
Twan van Dijk
Zeroplex
Huiskensstraat 72 Venlo
+31 (0)77 2066312
info@zeroplex.nl
www.zeroplex.nl

Jeroen Hendrix
Hendrix Fruit & Vegetables
Sint Jansweg 15
5928 RC Venlo
info@hendrixfruit.nl
www.hendrixfruit.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven