Zuid-Koreanse sensorontwikkelaar haalt miljoeneninvestering op

Het Zuid-Koreaanse ioCrops, dat IoT-sensoren en AI-aangedreven data-analysetools voor slimme tuinbouw ontwikkelt, heeft € 1,3 mln opgehaald in pre-serie A-financiering geleid door ISU Venture Capital, Enlight Ventures en Seoul Techno Holdings, waarmee het totaal tot nu toe op € 1,6 mln staat. Het bedrijf deed in 2020 en doet in 2021 mee aan de Autonomous Greenhouse Challenge. 

Met de miljoenen wil het Zuid-Koreaanse bedrijf Nederland achterna. Als eveneens relatief klein, dichtbevolkt land ziet men toekomst in de slimme tuinbouwtechnieken die in Nederland ook veel gebruikt worden. 

Menselijke ervaring vervangen
ioCrops begon met het proberen te beantwoorden van de vraag: "Kan AI autonoom teeltbeslissingen nemen die sterk afhankelijk zijn van menselijke ervaring?"

In 2020 deed ioCrops mee aan de Autonomous Greenhouse International Challenge (AGIC). Na een kwalificatieronde bestaande uit 21 teams wereldwijd, werden vijf AI-teams gekozen om het op te nemen tegen een team van teeltdeskundigen om gedurende een periode van 6 maanden op afstand cherrytomaten te telen.

De teams werden beoordeeld op basis van opbrengst, kwaliteit, kosten en winst. Teelt met behulp van AI behaalde een nettowinst die tot twee keer hoger lag dan bij menselijke arbeid. ioCrops eindigde als derde in deze teeltwedstrijd.

Dit jaar rangschikte AGIC, ioCrops team, zich als 5e in de eerste ronde van de wedstrijd, een online uitdaging waar 46 teams uit 24 landen aan deelnamen.

Sensor ontwikkeld in eigen beheer
Net zoals zelfrijdende auto's gegevens van de weg nodig hebben, hebben slimme teeltbedrijven gegevens uit de kas nodig. io Crops heeft in eigen beheer een nieuwe IoT-sensor ontwikkeld, evenals ioLink, een programma voor het verzamelen van gegevens dat compatibel is met IoT-sensoren van andere fabrikanten. Gegevens die via ioLink worden verzameld, worden verwerkt in ioFarm, een data-analyseplatform, dat gebruikmaakt van ioCrops' AI om ze om te zetten in betekenisvolle data die telers helpen bij het nemen van teeltbeslissingen en tegelijkertijd zorgen voor realtime monitoring van het milieu.

ioCrops werkt momenteel aan software die een diagnose stelt van de toestand van de kas en oplossingen biedt op basis van de bevindingen. ioCrops' uiteindelijke doel is om nog een stap verder te gaan door verzamelde gegevens te gebruiken om toekomstige milieuomstandigheden te voorspellen en preventief in te grijpen.

Jin-hyung Cho, CEO van ioCrops, zegt dat het bedrijf van plan is de financiering te gebruiken om meer personeel aan te trekken en zijn technologie verder te ontwikkelen. "Smart farms zijn uitgerust met automatiseringssystemen, maar hun werking staat nog steeds onder controle van menselijke telers. ioCrops zal de tuinbouwsector innoveren door een echte autonome kas te ontwikkelen door het gebruik van kunstmatige intelligentie."

Voor meer informatie:
ioCrops
www.iocrops.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven