Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe eigenaar wil themapark De Westlandse Druif nieuw leven inblazen

Op 16 augustus is de laatste handtekening gezet op het koopcontract en kan gestart worden met het invullen van de nieuwe toekomstplannen van het voormalige themapark 'De Westlandse Druif' in Monster. In de Westlandse Stichting 'the Vineyard' hebben John van Antwerpen en zijn mede-initiatiefnemers de handen ineen geslagen en wordt nieuw, maatschappelijk leven geblazen in het voortzetten van die sleutelfunctie.

Op de plek van het voormalige themapark wil 'Stichting the Vineyard' invulling geven aan de steeds groter wordende behoefte aan rust, ontmoeting en zingeving. Ook wordt gekeken hoe de zeven druivenserres kunnen blijven en de druiventeelt traditioneel kan worden voortgezet.

De nieuwe eigenaar van het complex heeft aangegeven een plek te willen creëren waar het fijn is om samen te zijn. Deze visie is vertaald naar vier bouwstenen, namelijk samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken.

Toekomstbestendig plan
Na de aankondiging van sluiting van het themapark in november 2019, heeft Stichting Vastgoed de Westlandse Druif zich, na goed overleg met de gemeente Westland, ingespannen om een geschikte koper te vinden voor de druiventuin. "Met de verkoop van het vastgoed aan de Westlandse Stichting the Vineyard hebben we het vertrouwen dat de maatschappelijke functie van het complex behouden blijft", aldus Corine Vreugdenhil, voorzitter van de verkopende stichting.

Tot bloei
Op 1 oktober worden de sleutels overgedragen aan John van Antwerpen. Er wordt door de kopers nu intensief gewerkt aan een plan met concrete invulling van bovengenoemde bouwstenen.

Voor meer informatie:
Corine Vreugdenhil
Stichting Vastgoed de Westlandse Druif
+31 6 150 628 42


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven