1900 hectare landbouw Australië wordt 'handsfree' gemaakt

Een landbouwareaal van 1900 hectare is recent geautomatiseerd op het campusterrein van de Australische Charles Sturt University in Wagga Wagga. Het project kostte een investering van ongeveer 16 miljoen euro. De technologie waarin is geïnvesteerd omvat onder andere drones, robottractoren, oogstmachines en tal van slimme sensoren. Die laatste meten o.a. CO2. Op het bedrijf worden o.a. granen geteeld en ook wordt er aan veeteelt gedaan.

Het project, dat wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Charles Sturt University in Wagga Wagga, in samenwerking met het Food Agility Cooperative Research Centre, zou er in de toekomst toe kunnen leiden dat robots bijna al het fysieke werk doen.

"Het zal niet lang meer duren voordat technologie telers uit het veld haalt en ze onderdompelt in de wereld van robotica, automatisering en kunstmatige intelligentie", stelt Food Agility CEO Richard Norton in een persbericht. "Volledige automatisering is geen ver toekomstig concept; er zijn al mijnen in de Pilbara die volledig op deze manier worden geëxploiteerd."

Volgens businessinsider.com zullen de onderzoekers ook een ultramoderne cyberveilige omgeving opzetten om de opkomende cyberveiligheidsrisico's in de voedingsteelt aan te pakken.

Het teeltbedrijf werkt al op commercieel niveau en bij de eerste proeven zal hij 's nachts blijven draaien terwijl de telers slapen. Dit slimme teeltbedrijf is natuurlijk niet de enige recente uitvinding die verandering brengt in de voedselproductie: vertical farms besparen ruimte in steden, waar slimme kassen kunnen worden gerund met minder middelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven