Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

80 Acres Farms wil uitbreiden dankzij miljoenenfinanciering

"We weten dat de technologie werkt, dus nu is het onze tijd om dat naar meer en meer gemeenschappen te brengen," zegt Noah Zelkind, directeur bedrijfsontwikkeling bij 80 Acres Farms.

80 Acres Farms is een vertical farmbedrijf dat momenteel acht binnenteeltbedrijven exploiteert met een brede productlijn, waaronder tomaten, komkommers, bladgroenten, kruiden en microgreens.

De missie van 80 Acres is om een belangrijke leverancier van verse, gezonde voeding aan consumenten te zijn en ze geloven dat productdiversiteit cruciaal is om deze missie te bereiken. Het bedrijf kijkt ernaar uit om in de nabije toekomst aardbeien in het assortiment op te nemen, gevolgd door bramen en frambozen.

"We willen onze klanten op een volwaardige, serieuze manier bedienen, dus productbreedte is belangrijk. We willen altijd de grenzen verleggen met verschillende variëteiten," legt Rebecca Haders, VP Creative Marketing, uit.


Mike Zelkind en Tisha Livingston

Relaties met de retail opbouwen
Begin 2021 kondigde 80 Acres zijn partnerschap aan met Kroger, een grote retailer zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd, waardoor de producten in 316 winkels in het Amerikaanse Midwesten terechtkwamen. Dit partnerschap is volgens Noah van groot belang geweest voor de missie van het bedrijf om de toegang tot verse, gezonde voeding te verbeteren.

Noah: "Als de grootste retailer in de VS en wereldwijd bedient Kroger een breed scala aan mensen. Door met hen samen te werken, kunnen we onze missie van het verstrekken van verse, gezonde voeding aan alle mensen waarmaken, omdat we in de schappen liggen en niet tegen een premium prijs."

Lokale voedingsbewegingen hebben zeker de interesse van consumenten in lokale tuinbouw aangewakkerd en hebben veel kasbedrijven in staat gesteld om een consistente lokale consumentenbasis op te bouwen. Het opschalen van dat effect is echter een grote uitdaging in de vertical farmsector, een uitdaging die 80 Acres verzacht door samen te werken met sterke retailers.

Nieuwe vertical farms gepland
Naast de uitbreiding van de productlijn heeft 80 Acres Farms ook plannen om in de nabije toekomst nieuwe teeltruimten te bouwen. Hoewel de locaties nog niet bekend zijn gemaakt, merkt het bedrijf op dat sommige van deze geplande farms in de Verenigde Staten zullen zijn, terwijl extra faciliteiten de potentie hebben om van 80 Acres een internationaal vertical farmbedrijf te maken.

De ambitieuze uitbreidings- en productontwikkelingsplannen van 80 Acres zijn mede mogelijk gemaakt door de € 135 mln aan financiering die op 9 augustus 2021 werd aangekondigd. Zoals Noah opmerkt, is 80 Acres vereerd door de verschillende partners die het bedrijf via deze financieringsronde heeft binnengehaald, waaronder General Atlantic, Siemens, Blue Earth en Beyond net Zero.

Noah: "We hebben veel tijd besteed aan de voorbereiding van deze volgende stap en zijn echt enthousiast om dit te doen. We hebben onze fondsenwervingsstrategie doelgericht benaderd omdat we een wereldwijde trend beginnen te zien rond duurzaamheid die dingen naar een hoger niveau tilt en verandering teweegbrengt."

Voor meer informatie:
Noah Zelkind, Business Development
80 Acres Farms
noah.zelkind@eafarms.com 
80acresfarms.com 

Publicatiedatum: